Hlavní obsah

Brněnská podnikatelka skloubila kariéru s mateřstvím, o nákupy a vaření se stará muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začala v soutěži s nápadem na ponožkoboty, dnes spoluvlastní dvě úspěšné firmy, kde vyrábí kromě ponožkobot i designové barefoot boty a bambusové spodní prádlo. Zhruba před rokem se navíc stala matkou. Byznys kvůli miminku ale na moc dlouho neopustila a do pár měsíců byla naplno zpět. Brněnská podnikatelka Michaela Steinhauser je dnes hostem podcastu Po mateřských stopách.

Foto: Novinky

Po mateřských stopách s Michaelou Steinhauser

Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • O kritice okolí na její nastavení mateřství (6:41)
  • Jak vznikla myšlenka ponožkobot (14:41)
  • Jaká jsou rizika v začátcích podnikání (24:33)
  • Co ji stálo na cestě za úspěchem nejvíc úsilí (32:50)

Mateřství Michaelu dle jejích slov obohacuje, baví ji a přináší jí velkou radost. Přesto kvůli miminku neplánovala v podnikání polevovat. Do posledního dne těhotenství aktivně pracovala a po třech měsících doma s miminkem si po dlouhém zvažování vybrala vhodnou chůvu, aby se mohla vrátit zpátky do sedla a pokračovat v podnikání. S mužem podnikají oba a milují to, proto si situaci nastavili tak, aby byla celá rodina spokojená.

Michaela se pohybuje v podnikatelském prostředí, kde se potkává spíše s muži, kteří na její rozhodnutí dál pracovat reagují často negativně. Zastaralé a stereotypní názory však nechávají Michaelu klidnou. Věří, že svoji situaci uchopila dobře, ačkoli dobře ví, že se jedná o nestandardní řešení. Od žen naopak cítí, jako by se v ní snažily vyvolat pocit viny a svoje vlastní nastavení obhajovaly před ní i samy před sebou.

Dle Michaely platí, že v životě je potřeba se především dostatečně realizovat, a to jakýmkoli způsobem. Maminkám plánujícím podnikání radí, aby si vše pečlivě zvážily a rozhodly se podle sebe a svých vlastních možností. Variant je vždy více, než se může zprvu zdát, a je proto potřeba si vše dostatečně navnímat, než se člověk finálně rozhodne.

O tom, jak se realizoval projekt ponožkobot, nástrahách podnikání a složité cestě za úspěchem Michaela vypráví v rámci dnešního dílu podcastu Po mateřských stopách. Pustit si ho můžete v audio přehrávači v úvodu článku.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám