Hlavní obsah

Petr Bartoš: Byl jsem králem trati i večerů, teď už to tak bohužel není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autokrosu se Petr Bartoš věnuje přes 30 let. Devětkrát ovládl české mistrovství a je čtyřnásobným mistrem Evropy. V další epizodě podcastu Dobojováno přiznává, co pro něj znamenal otec Jiří, jenž první buginu postavil už v roce 1973 a s moderátorkou Lucií Černou vzpomíná i na bouřlivé oslavy po vyhraných závodech.

Dalším hostem podcastu Dobojováno byl Petr BartošVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Agresivní styl jízdy a boje na tratích (1:50)
  • Spor, který se dostal až do Paříže (6:53)
  • Jak těžké je sehnat pro autokros peníze (14:19)
  • Jak to v depu vypadá v sobotu večer po závodě (28:03)
  • Neměnný rituál před závodem (30:23)

Autokros má Petr Bartoš doslova v krvi. Jeho otec Jiří totiž patřil bezesporu k nejvýznamnějším osobnostem tohoto sportu u nás. „Já bych bez táty nebyl nic, já jsem byl povoláním syn. Zlomilo se to až po jeho smrti, i když do té doby jsem taky vedl autoservis a něco jsem dělal, ale pořád tam byl táta. Naléval mi do žil strašně moc sebevědomí, ” vypráví v podcastu Dobojováno Bartoš.

Momentálně to však vypadá, že další generace Bartošů v autokrosu pokračovat nebude. „Zkoušeli jsme to u syna, závodil asi rok a půl, ale měl zdravotní problém, po kterém nám bylo doporučeno, aby vlastně nedělal žádný sport,” říká Bartoš, který byl v kuloárech známý tím, že dokázal výhru patřičně oslavit.

„Býval jsem král trati a pak král večera. Teď už to tak ale není. Tělo stárne, procesy se zpomalují. Ale žilo se a bylo to bouřlivější,” směje se čtyřnásobný mistr Evropy. Celý rozhovor s ním si můžete pustit na videu, případně jako podcast v audiopřehrávači v úvodu článku.

V Dobojovánu je dnes řeč také o shánění sponzorů, o významu zkratky „NN”, která zdobí Bartošovo auto. Řeč přišla i na oblíbenou trať v Nové Pace a nekompromisní boje s Berndem Stubbem na tratích i v zákulisí.

Foto: Novinky

Hostem podcastu Dobojováno byl autokrosař Petr Bartoš.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“. Sledovat nás můžete také na Spotify, Apple Podcastech či Podcasty.cz

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám