Hlavní obsah

Lukáš Pešek: Na okruhu nehledáš kamarády, s rodiči se dodnes nebavím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejúspěšnějších českých motocyklových závodníků, vítěz dvou Velkých cen v kategorii do 125 kubických centimetrů. V roce 2013 absolvoval sezónu v prestižní MotoGP. Dnes se Lukáš Pešek věnuje mimo jiné trénování motocyklových nadějí. Proč se dodnes nebaví s vlastní rodinou? Jak fungují vztahy ve světě motorsportu? A kdo z mladých Čechů má nakročeno mezi jezdeckou smetánku? Poslechněte si další epizodu Dobojována, kterou moderuje Lucie Černá.

DOBOJOVÁNO - Lukáš PešekVideo: Novinky

 
Článek
Lukáš Pešek (*1985, Praha)
Bývalý motocyklový závodník, v roce 2007 vyhrál v kategorii do 125 kubických centimerů dvě Velké ceny (Číny a Austrálie). Ve stejném roce skončil celkově čtvrtý v pořádí mistrovství světa. Postupně se dostal až do nejprestižnější kategorie MotoGP, kde bylo v roce 2013 jeho nejlepším umístěním 16. místo ve Velké ceně Katalánska. V posledních letech se věnuje své vlastní motocyklové škole, rovněž se stal otcem.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám