Hlavní obsah

Děsivá vražda na Vinohradském hřbitově. Zbavil se sadistický hrobník oběti v kremační peci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červenec 2002. Kriminalisté z pražského prvního oddělení se pomalu začínají vyhrabávat z laviny případů divokých devadesátek a prověřují i podezřelé případy několik let pohřešovaných osob. Jednou z nich je Jana Zelená. Ta se osudové noci v dubnu 1993 odešla bavit do strašnické vinárny. Domů už se ale nikdy nevrátila. Poslechněte si druhý díl druhé série podcastu Zloději životů s kapitánem Janem Štočkem, bývalým kriminalistou z pražské mordparty.

Foto: Envato Elements, Adobe Stock, Novinky

#2 VINOHRADSKÝ HROBNÍK

Článek

Víno, kapela, zpěv, bujará nálada. V jedné ze strašnických vináren to začátkem dubna roku 1993 pořádně žije. Na večírku je i devětačtyřicetiletá Jana Zelená. Její kamarádi netuší, že je to naposledy, co ji vidí. Domů z vinárny už Zelená totiž nikdy nedorazí.

Druhý den jsou objeveny kalhoty, které měla Zelená v noci na sobě. Jsou zničené a od krve. Vyšetřování se vzápětí rozjíždí, přesto se případ dlouhé roky nedaří objasnit. Podezřelým číslo jedna je Václav Mareš. Hrobník z Vinohradského hřbitova.

Plán druhé série krimi podcastu Zloději životů:

Znásilnil a zavraždil hrobník bezbrannou ženu, která se v opilosti vracela domů okolo hřbitova? A proč se nikdy nenašlo její tělo? Mohl ho Mareš přidat do cizího hrobu? Nebo ho dokonce spálil v kremační peci?

Štoček je se svým týmem odhodlaný dlouhou dobu nerozluštěný případ dotáhnout do konce. Během vyšetřování jde doslova do hloubky. Po těle Zelené pátrá i v samotných hrobkách. Extrémně důležitá je i výpověď klíčové svědkyně. Dokáže ale překonat vlastní trauma ve prospěch vyšetřování?

Celý příběh si poslechněte už nyní v audiopřehrávači v úvodu článku.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek Jana Štočka. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna. Obsah podcastové série Zloději životů není vhodný pro děti a mladistvé.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Jednotlivé díly z první série najdete zde:

Podcast vyrobil tým serveru Novinky.cz - Jakub Štěpánek, David Ryneš, Tomáš Skoupý a Richard Wágner.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám