Hlavní obsah

Vedl si složky na vlivné lidi. Vyděrač vykrvácel v náručí svého vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srpen 2005. Na pražské první oddělení se dostává spis s případem pohřešovaného muže. Jde o jistého Michala Rendla, kterého už jeho nejbližší několik týdnů postrádají. Zmizel beze stopy, nebere telefony a jeho otec má silné podezření, že se stal obětí trestného činu. Třetí díl podcastové série Zloději životů s kriminalistou Janem Štočkem přináší detaily vraždy, která nešla tak úplně podle plánu.

Foto: Novinky

Zloději životů: Díl třetí – Vražda vyděrače

Článek

Tomu, že mohl Rendla někdo zavraždit, nasvědčuje hned několik skutečností. Podnikání pohřešovaného muže se totiž pár lidem nemusí hodit do krámu. Ukazuje se, že Rendl si vede složky na vlivné lidi a část jeho příjmů pochází ze soukromé „detektivní práce“.

„Měli jsme tam hned od začátku záznamy z jeho mobilního telefonu a data z počítače. V těch složkách bylo dost vlivných lidí a vysoce postavených manažerů,“ říká někdejší kriminalista z pražského prvního oddělení Jan Štoček.

Jednotlivé díly z první série najdete zde:

Brzy se ale ukazuje, že motiv k vraždě mohli mít i další lidé z Rendlova okolí. Štoček se svým týmem tak musí prověřit několik vyšetřovacích verzí. Jedna z nich vede i do průmyslového areálu na okraji Prahy.

Jak se podařilo pachatele usvědčit a proč vražda nešla podle plánu? Štoček v prvním díle podcastové série Zloději životů posluchačům detailně popisuje průběh vyšetřování případu, za který se i přes smutný konec dostalo policii poděkování od otce oběti.

Někdejší kriminalista rovněž odhaluje detaily z výslechů, popisuje průběh vraždy a vrací se k motivu pachatele. Celý příběh si poslechněte v audio přehrávači v úvodu článku.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek Jana Štočka. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna. Obsah podcastové série Zloději životů není vhodný pro děti a mladistvé.

Podcast vyrobil tým serveru Novinky.cz - Jakub Štěpánek, David Ryneš, Tomáš Skoupý a Richard Wágner.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Výběr článků

Načítám