Hlavní obsah

Brutálně ubodal družku a s rukama od krve prchal na letiště. Cesta ke spravedlnosti byla trnitá a stála další život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je horká červencová neděle roku 1999 a v jednom z bytů v Kodaňské ulici ve Vršovicích právě došlo k brutální vraždě. Mladé Ukrajince kdosi zasadil desítky bodných ran. Vyšetřování se rozjíždí a stopy vedou až na daleký Kypr. Poslechněte si závěrečný díl druhé série podcastu Zloději životů s kapitánem Janem Štočkem, bývalým kriminalistou z pražské mordparty.

Foto: Envato Elements, Novinky

Podcast Zloději životů II

Článek

Mladá žena leží na zemi v tratolišti krve a je na první pohled jasné, že podobné zranění si nemohla způsobit sama. Štoček záhy zjišťuje, že podezřelého muže s rukama od krve zadrželi až na letišti na Kypru. Kriminalista tak nejprve musí přesvědčit nadřízené, aby ho na ostrov ve Středozemním moři vyslali.

Plán druhé série krimi podcastu Zloději životů:

Vyšetřování komplikují i obstrukce ze strany podezřelého muže. Do akce se dostává několik tlumočníků a dochází i ke střetu dvou odlišných kultur. Obzvlášť, když jde o služební návštěvu nočního klubu, kde zavražděná žena v minulosti pracovala.

Muž podezřelý z vraždy v Praze navíc na Kypru po propuštění z vazby ubodá další nevinnou ženu a o další vraždu se pokusí. Nebezpečného pachatele se daří dostat před soud v Česku až o celou řadu let později. Spravedlnost je ale i v tomto případě nemilosrdná. Přišla ale včas?

Celý příběh si poslechněte už nyní v audiopřehrávači v úvodu článku.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek Jana Štočka. Některá jména v příběhu byla redakcí změněna. Obsah podcastové série Zloději životů není vhodný pro děti a mladistvé.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Jednotlivé díly z první série najdete zde:

Podcast vyrobil tým serveru Novinky.cz - Jakub Štěpánek, David Ryneš, Tomáš Skoupý a Richard Wágner.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám