Hlavní obsah

Začátek února bude velmi bohatý na srážky. Nasněží i naprší

Teploty v únoru se budou pohybovat na hranici normálních nebo lehce nadnormálních hodnot, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve výhledu na následující čtyři týdny. Co se srážek týká, nejvíc by jich mělo spadnout tento týden. Na horách bude sněžit, v nížinách by se měl střídat sníh a déšť.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Výhled se týká období od 30. ledna do 26. února. „Po velmi teplé první polovině ledna se teploty v uplynulých dvou týdnech dostaly na hodnoty kolem dlouhodobého normálu. Očekáváme, že během února se týdenní teploty budou i nadále udržovat na hranici normálních nebo lehce nadnormálních hodnot. Slabé ochlazení se dostaví pravděpodobně až v závěru února,“ uvedli meteorologové.

Srážky se očekávají zejména tento týden. „Bude velmi bohatý na srážky. Z dlouhodobého hlediska pro týdenní období na přelomu ledna a února se bude jednat o výrazně nadprůměrné množství srážek. Většina z nich spadne na horách v podobě sněhu. V nížinách spadne srážek o poznání méně a sněhové srážky budou střídat dešťové,“ napsal ČHMÚ.

Tento týden by měl být podle aktuální předpovědi také poměrně větrný, s čímž souvisí hrozba tvory sněhových jazyků.

Čeká nás větrný týden. Na horách napadne až půl metru sněhu

Počasí

Déšť a na horách sníh poznamená i víkend, kdy lze ale zase čekat příjemnější teploty, které ani v noci nespadnou pod bod mrazu.

Další týden už bude relativně sušší, další dva týdny meteorologové čekají průměrné, v závěru i podprůměrné množství srážek.

Reklama

Výběr článků

Načítám