Hlavní obsah

Teplé počasí by mělo vydržet

Tento týden přinese výrazně nadnormální teploty a spíše teplé počasí by mělo panovat nejméně do poloviny dubna, vyplývá z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20.3. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výhled se týká období následujících čtyř týdnů až do 16. dubna. Toto období by mělo být jako celek teplotně nadnormální.

„Po relativně teplém období posledních dvou týdnů, kdy se průměrné týdenní teploty pohybovaly na hranici normálních a nadnormálních hodnot, v tomto týdnu se očekávají už výrazně nadnormální teploty,“ poznamenávají meteorologové.

Uprostřed tohoto týdne by se měly teploty blížit až k 20 stupňům.

V Kalifornii napadlo tolik sněhu, že zastavil i lanovky

Koktejl

„V dalších třech týdnech až do poloviny dubna by se průměrné týdenní teploty měly držet i nadále v rozmezí normálních a nadnormálních teplot,“ uvádí ČHMÚ s tím, že ale příští týden bude o něco chladnější.

Ranní teploty by se měly až do poloviny dubna už většinou pohybovat nad nulou, byť přechodně mohou klesnout i pod bod mrazu. Průměrné hodnoty maximálních týdenních teplot se budou pohybovat kolem 15 stupňů Celsia.

Srážkově by mělo být období do poloviny dubna jako celek normální. „Více než je obvyklé pro tuto roční dobu, se očekává v posledním předpovědním týdnu od 10. do 16. dubna,“ poznamenává ČHMÚ.

Jaro je tu, ve středu bude až 20 stupňů

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám