Hlavní obsah

Jaro je tu, ve středu bude až 20 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty se v polovině pracovního týdne dostanou až k 20 °C. Na příjemných jarních hodnotách setrvají i další dny, byť v závěru týdne se častěji setkáme se srážkami ve formě přeháněk či deště. Sněhové vločky by se měly objevovat již pouze na vrcholcích hor. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20. 3. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„První astronomický jarní týden přinese nadprůměrné teploty. Astronomické jaro startuje v pondělí 20. března ve 22 hodin a 24 minut, kdy slunce vstoupí do znamení Berana,“ připomněla Honsová.

I přes vyšší teploty se musíme připravit na proměnlivou oblačnost i občasný déšť nebo přeháňky.

Pondělí začne s velkou oblačností, místy s deštěm či přeháňkami, a to především na severu území. Odpoledne již bude oblačnosti od jihu ubývat a ustávat budou i srážky. Teploty se dostanou na 11 až 15, na jihu až na 17 °C.

V úterý bude převládat oblačno, na severu opět místy s přeháňkami či deštěm. Ranní teploty klesnou k 7 až 3 °C, odpolední vystoupají na 12 až 16 °C.

Ve středu bude polojasno, večer od severozápadu oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 9 a 5 °C, přes den se dočkáme hodnot mezi 15 a 20 °C,“ popsala meteoroložka nejteplejší den příštího týdne.

Čtvrtek a pátek přinesou převládající oblačno až zataženo, na většině území s deštěm či přeháňkami. Ranní minima zůstanou po oba dny mezi 9 a 5 °C, odpolední teploty se dostanou na 13 až 17 °C, byť pocitovou teplotu bude snižovat vítr.

Oblačno až zataženo vydrží i v sobotu. Opět je opět třeba počítat na většině území s deštěm či přeháňkami a ranními teplotami mezi 9 a 5 °C. Přes den se rtuť teploměru podívá k 11 až 15 °C.

Neděle by měla nabídnout oblačno, míst opět se srážkami, které mohou být v nejvyšších polohách hor i sněhové. Ranní teploty klesnou k 7 až 3 °C, denní vystoupají na 8 až 12 °C.

Velké ochlazení už nepřijde, teploty nad 10 stupňů mohou vydržet

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám