Hlavní obsah

Silné sněžení, povodňové stupně, prudký vítr. Meteorologové nevědí, před čím varovat dřív

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v pátek upravili a rozšířili sérii varování. Na značné části území očekávají v sobotu silné sněžení a riziko tvorby sněhových jazyků. Kvůli vydatným srážkám mohou stoupat hladiny řek, a to až na druhý stupeň povodňové aktivity. Až do neděle by mělo rovněž silně foukat, zejména v Čechách.

Foto: Windy

Očekávané srážky v následujících třech dnech

Článek

Podle meteorologů mohou řeky na celém území v důsledku očekávaných srážek stoupat na úroveň druhého stupně povodňové aktivity.

Vedle toho bude i nadále silně foukat. Velmi silný vítr s poryvy o rychlosti až kolem 90 kilometrů v hodině vydrží nejen ve čtvrtek, ale rovněž v sobotu. To by se již měla situace uklidňovat na východě republiky. V neděli již bude varování platit na většině území Čech a na Vysočině.

Až do sobotního rána bude platit varování před rizikem tvorby sněhových jazyků pro polohy nad 700 metrů nad mořem.

Silný vítr úřaduje, tisíce domácností jsou bez proudu

Domácí

Od sobotního do nedělního rána očekávají meteorologové v části republiky vydatné sněžení, při němž může během 24 hodin napadnout až 40 centimetrů sněhu.

Nejvyšší sněhové úhrny očekávají meteorologové na Vysočině a v částech Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje. V dalších oblastech na severu a východě území může během 24 hodin napadnout do 15 centimetrů sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám