Hlavní obsah

Před Vánoci přituhne a nasněží, očekávají meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty se po relativně teplém počasí v říjnu a v listopadu ustálily na obvyklých hodnotách, což by mělo platit i pro následující týdny. Výrazněji by pak mělo přituhnout před Vánoci, kdy meteorologové očekávají podprůměrné teploty. V dlouhodobém výhledu to v pondělí uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Novinky

Sáňkování v Praze (archivní foto)

Článek

Na hodnotách obvyklých pro tuto roční dobu se teploty pohybují poslední dva týdny, což by mělo platit i pro konec listopadu a začátek prosince.

Výhled se týká období od 21. listopadu do 18. prosince. To by mělo být jako celek teplotně průměrné, nejchladnější očekávají meteorologové poslední týden. „Předpokládají se dokonce i podprůměrné teploty,“ píše ve své zprávě ČHMÚ.

Tento předvánoční týden přinese pravděpodobně také sněhové srážky i v nížinách.

Z hlediska celkového množství srážek meteorologové čekají od konce listopadu do poloviny prosince průměrné období bez výraznějších výkyvů mezi jednotlivými týdny. „Týdenní úhrny srážek by se měly obvykle pohybovat od 5 do 10 mm,“ uvádějí.

Co se týká nejbližších dnů, mělo by se oproti víkendu mírně oteplit. Noční minima se budou pohybovat kolem nuly, přes den teploty vystoupají až k 8 stupňům Celsia. V noci a ráno se může ojediněle tvořit náledí nebo ledovka.

Zimní počasí to vzdá, Česko čeká oteplení

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám