Hlavní obsah

Velké ochlazení už nepřijde, teploty nad 10 stupňů mohou vydržet

Pro nejbližší čtyři týdny očekávají meteorologové průměrné počasí bez větších výkyvů zpět do zimy či naopak k vysokým teplotám. Do konce března by teploty měly být spíše nad dlouhodobým průměrem, následující dva týdny pak pod ním. Měly by se tak v průměru přes den pohybovat lehce nad 10 stupni. Plyne to z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Lee Smith, Reuters

Rozkvetlý třešňový sad na záběrech z dronu.

Článek

„První a druhý týden předpovědi (13. března až 26. března) očekáváme teplotně slabě nadprůměrný, třetí a čtvrtý týden (27. března až 9. dubna) slabě podprůměrný,“ uvedli meteorologové.

Přes noc by se teploty měly držet po následující čtyři týdny kolem nuly nebo slabě nad ní. Přes den pak teploty budou kolem 10 stupňů. První dva týdny by to mělo být asi 11 stupňů. Následující dva, jak bylo zmíněno, by měly být teplotně podprůměrné. Protože ale jaro postoupí, nijak zvlášť se neochladí. Ve třetím týdnu by mělo být přes den průměrně 9 stupňů, ten další pak 12.

Meteorologové však upozornili, že lze očekávat krátkodobé výkyvy jedním či druhým směrem.

„Srážkově by období mělo být průměrné, přičemž nejméně srážek by mělo být v prvním týdnu předpovědi (13. března až 19. března), nejvíce ve třetím týdnu (27. března až 2. dubna),“ doplnil ČHMÚ.

Evropu ovládlo aprílové počasí, Španělé hlásí letní teploty

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám