Hlavní obsah

Babího léta se nedočkáme. Říjen přinese chladno a sněhové vločky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladné počasí z posledních dvou týdnů bude pokračovat minimálně do konce první říjnové dekády, uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu v měsíčním výhledu počasí. Změna se nečeká ani v následujících dnech. Období od pondělí do 23. října bude podle meteorologů teplotně podprůměrné.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 27.9. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Babí léto na konci září letos Česko nezažije, teploty přes den se totiž budou v týdnu od 26. září do 2. října pohybovat většinou jen do 16 stupňů Celsia a obloha bude spíš zatažená.

Pršet bude nejvíc zřejmě v úterý, ojediněle se mohou objevit i bouřky, na vrcholcích hor může v polovině týdne sněžit. Od středečního rána se mohou vyskytovat přízemní mrazíky.

Ve čtvrtek a v pátek se mírně oteplí, odpolední teploty se znovu vrátí k 16 stupňům. Podobné teploty a proměnlivá oblačnost vydrží i během víkendu.

V týdnu od 3. do 9. října bude polojasno až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou mezi 9 a 3 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 12 a 18 °C.

Ráz počasí se nijak zvlášť nezmění ani v následujícím týdnu od 10. do 16. října. Noční teploty by se měly pohybovat od 2 do 7 °C, denní potom 10 až 17 °C.

V posledním sledovaném týdnu od 17. do 23. října by měly noční teploty klesat i pod bod mrazu. Noční teploty by měly oscilovat v rozmezí -1 až 7 °C, denní 7 až 16 °C.

Pršet by mělo hlavně v tomto týdnu, v těch dalších bude srážek pozvolna ubývat.

„Z hlediska celkového množství srážek je předpoklad, že období od 26. září do 23. října bude na území ČR jako celek průměrné,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav v pravidelné měsíční prognóze.

Reklama

Výběr článků

Načítám