Hlavní obsah

Tacos dokáže léčit duši a zahánět smutek, tvrdí Japonec, jemuž mexické jídlo změnilo život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletý Japonec Furuya Yamato se v roce 2011 odstěhoval do Mexika, kde propadl tradičnímu pokrmu tacos. Když se v roce 2018 vrátil, rozjel v rodné zemi svůj vlastní food truck. Teď v hlavním městě Tokiu nabízí autentické mexické jídlo všem japonským zájemcům. V jídle našel svoji ztracenou životní cestu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se Furuya Yamato vrátil ze svého pobytu v Mexiku zpátky do Japonska, rozhodl se, že Japonsku představí autentickou mexickou kuchyni. Začal tak provozovat food truck 3hermanos, kde prodává tacos. Podle CNN u jeho stánku čekají ve frontě stovky lidí.

V Argentině se konala soutěž v grilování, ze záběrů tamních pochutin se vám budou sbíhat sliny

Muži

Leckdo by mohl předpokládat, že kuchyně 3hermanos je fúzí japonského a mexického jídla. Opak je ale pravdou. Yamato si striktně zakládá na mexické autenticitě. Většinu potravin si nechává dovážet přímo z Mexika. Malé tortilly připravuje sám a doplňuje je nakrájenou cibulí a koriandrem.

Z Mexika pochází i veškeré jeho nádobí a kuchyňské vybavení. Používá i tzv. comal bola, což je speciální pánev, která umožňuje, aby se maso smažilo ve šťávě, a jež podle Yamateho „vdechne receptu život“.

Všechno začalo cestou do Mexika

V roce 2011 pracoval Yamato v marketingovém oddělení korporátu. Na jedné služební cestě se ho kolega zeptal, kde se v životě vidí. To mu začalo vrtat hlavou natolik, že se nakonec rozhodl, že korporátní práce není pro něj, a začal žít minimalisticky – prodal vše, včetně svého auta.

Dalším velkým životním rozhodnutím bylo odstěhovat se do Mexika. „Je tam tolik lásky. Je to systém plný vášně,“ řekl o zemi Yamato.

Přesto pro něj byla adaptace v novém domově nejprve náročná. Když si na to Yamato stěžoval, jeho blízký přítel mu dal upřímnou radu.

Astronauti vypěstovali ve vesmíru chilli papričky. Uvařili si tacos

Koktejl

„Mexiko tě neprosilo, abys přijel do Mexika, byla to tvoje vlastní volba. Tak zapomeň na své problémy, přijeď a pojďme si dát nějaké tacos,“ řekl mu.

Když pak Yamato tacos poprvé ochutnal, podle svých slov se přímo rozplakal. Tacos mu ukázalo, že jídlo dokáže léčit duši a zahánět smutek. Nyní svůj food truck vnímá jako životní poslání.

„Když se probudím, musím hned jít dělat tacos, chci hned jít dělat tacos,“ říká. „Chci se o své tacos podělit s lidmi. To je teď můj život,“ komentuje Yamato.

Anketa

Máte rádi mexickou kuchyni?
Mexickou kuchyni miluji!
57,6 %
Ano, čas od času si na ní rád pochutnám.
21,8 %
Mexické jídlo jsem ještě neměl šanci ochutnat.
20 %
Ne, mexickou kuchyni nesnáším.
0,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 165 čtenářů.

Indonéská babička už 60 let připravuje na ulici své pochoutky. Lidé na ně ve frontě čekají i hodiny

Muži

Může se vám hodit na Firmy.cz: Mexické restaurace v ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám