Hlavní obsah

V Argentině se konala soutěž v grilování, ze záběrů tamních pochutin se vám budou sbíhat sliny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavním městě Argentiny Buenos Aires se v pondělí uskutečnila soutěž s názvem Federal Grill Master Championship, kde mezi sebou soupeřili nejlepší mistři v grilování. Na ohni připravovali zeleninu, ryby, chorizo či tamní tradiční hovězí.

V Argentině se konala soutěž v grilování.Video: Reuters

 
Článek

Pátého ročníku soutěže se účastnilo celkem 24 nejlepších mistrů v grilování z celé Argentiny. Všichni dostali stejné ingredience, se kterými mohli podle uvážení pracovat - jehněčí, vepřové i hovězí maso, ryby, zeleninu, sýr či chorizo.

Cílem akce bylo podle serveru Paudal posílit místní gastronomický sektor, podpořit rozvoj soutěžících a šířit argentinskou tradici. Veřejnost si kromě kulinářského představení mohla užít rovněž živou hudbu a samozřejmě ochutnat nespočet pochutin nejenom z grilu.

Foto: Reuters

V Argentině se konala soutěž v grilování

Argentina je známá svým asadem a jedním z nejlepších hovězích na světě. „Asado v Argentině znamená setkání s rodinou a přáteli během grilování. Myslím, že je to pro nás společně s fotbalem takový folklor. Tyhle dvě věci jdou ostatně ruku v ruce,“ řekl agentuře Reuters Miguel Angel, jeden ze soutěžících.

Z vítězství se letos nakonec radoval dvaatřicetiletý Héctor Germán Caballero z Clorindy z provincie Formosa. Na určování vítěze se podílela jak porota, tak veřejnost.

Přes dva tisíce lidí v Mexiku společně ugrilovalo více než pět tun masa

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám