Hlavní obsah

Chlapi na mě zírají, ale neměnila bych, říká devatenáctiletá jeřábnice

Namísto studia na vysoké škole si vybrala práci s parádním výhledem. Teprve devatenáctiletá Kate Faheyová z irského města Galway pracuje jako jeřábnice. Ačkoliv své zaměstnání miluje, přiznává, že někdy je obtížné pracovat jako jediná žena ve výhradně mužském kolektivu, píše americký deník New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Kate Faheyová je nejmladší jeřábnicí v Irsku.

Článek

Faheyová podle svých slov nikdy neměla v úmyslu pracovat ve stavebním průmyslu, po brigádě u svého otce ale zjistila, že je to přesně obor, kterému se chce věnovat.

Jak uvádí deník New York Post, ve svých devatenácti letech je nejmladší jeřábnicí v Irsku. Práci vysoko nad zemí si nesmírně užívá, s ohledem na svůj věk a pohlaví se však musí vypořádat se situacemi, které jí nejsou zcela příjemné.

„Lidé mají tendenci mě podceňovat. Běžně navíc nastávají situace, že na mě noví pracovníci zírají, jako kdyby nikdy v životě neviděli jeřáb,“ uvedla Faheyová, jež kvalifikaci na obsluhu stroje získala v roce 2021.

Navzdory sexismu, s nímž se prý pravidelně setkává, své zaměstnání miluje a každého se zájmem o stavební průmysl – bez ohledu na pohlaví – povzbuzuje, aby šel za svým snem.

„Když jsem poprvé vylezla po žebříku na jeřáb, všichni mi říkali, že to podceňuji a že v těch výškách dostanu záchvat paniky. Z výšky jsem ale nebyla ani nervózní, a když jsem viděla ten výhled, byla jsem ohromena a od té doby si to nesmírně užívám“ uzavřela s tím, že by svou práci i navzdory nepříjemným situacím neměnila.

Tanzanský DJ odehrál set na vrcholu Kilimandžára

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám