Hlavní obsah

Tanzanský DJ odehrál set na vrcholu Kilimandžára

Šestadvacetiletý Joseph Simon Misa, známý též jako DJ Joozey, se stal historicky prvním DJem z Tanzanie, který odehrál set na vrcholu nejvyšší africké hory Kilimandžára. Učinil tak v rámci propagace turismu ve své rodné zemi. Záběry z jeho vystoupení přinesla agentura Reuters.

Tanzanský DJ odehrál na vrcholu Kilimandžára 16minutový setVideo: Reuters

 
Článek

Afričan ve výšce okolo 5895 metrů nad mořem zahrál moderní tanzanskou taneční hudbu zvanou Singeli i národní hymnu.

Jak sám uvedl, svým 16minutovým setem chtěl zpropagovat turismus v Tanzanii, která kromě Kilimandžára láká rovněž třeba národním parkem Serengeti či ostrovem Zanzibar.

„V Tanzanii je spousta atrakcí, jako například kráter Ngorongoro, národní park Serengeti či ostrov Zanzibar, které můžu jako zástupce mladých lidí a jako turistický ambasador tímto činem zpropagovat. Je to navíc hezká změna od toho být DJem pouze v nočních klubech a ještě jsem si tím i něco vydělal,“ řekl Misa agentuře Reuters s tím, že vystoupit na vrcholu Kilimandžára pro něj bylo splněním dlouholetého snu.

Foto: Reuters

Tanzanský DJ odehrál na vrcholu Kilimandžára 16minutový set.

Vrcholu hory Kilimandžáro, zvaného také Uhuru Peak (uhuru ve svahilštině znamená svoboda), se každoročně pokouší dosáhnout až na 50 tisíc lidí z celého světa. Výstup na vrchol včetně následného sestupu do cílového bodu podle serveru Climbing Kilimanjaro obvykle zabere pět až devět dní.

S ohledem na aklimatizaci na vysokou nadmořskou výšku se doporučuje delší cesta. Vrcholu podle zmíněného serveru dosáhne pouze 27 procent z těch, kteří zvolili pětidenní trek. Naopak z těch, kteří zvolili osmidenní cestu, je úspěšných 85 procent.

Vysokorychlostní internet bude i na Kilimandžáru

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám