Hlavní obsah

Brit změnil design svého porsche, aby podpořil Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestašedesátiletý bývalý DJ a bavič Geoff Dunn z Saltburn-by-the-Sea v anglickém hrabství North Yorkshire si nechal svůj automobil nastříkat do žluto-modrých barev. Podle svých slov tím chce podpořit Ukrajinu, která od února loňského roku čelí ruské invazi.

Brit změnil design svého auta, aby podpořil Ukrajinu.Video: AP

 
Článek

Dunn se podle agentury AP stal místní turistickou atrakcí. Návštěvníci přímořského městečka na východním pobřeží Anglie extravagantního Brita, který do žluto-modrých barev rovněž obvykle ladí svůj oděv, pravidelně zastavují s žádostí o fotografii.

Běží z Amsterodamu do Kyjeva. Chce pomoct Ukrajině a ukázat, jak blízko konflikt je

Muži

„Žiju v rekreačním letovisku, takže je tu hodně turistů. Každých pět minut mě lidi z Ukrajiny i jiných zemí zastavují a chtějí se se mnou vyfotit,“ říká.

„Do žluté a modré jsem se vždy oblékal už před válkou. Mám ty barvy rád. Jsem zkrátka člověk, který se neustále baví a nikdy nemá špatnou náladu. Miluju, když jsem středem pozornosti,“ svěřil se Dunn, jenž za přeměnu designu svého Porsche Boxster, které si koupil v roce 2005, utratil 2500 tisíc liber (přes 70 tisíc korun).

Foto: AP

Brit změnil design svého auta, aby podpořil Ukrajinu.

Její součástí je kompletní přestříkání, nové disky, doplňky interiéru a 20 nálepek zdobících převážně exteriér vozu. „To auto bych nikdy neprodal, teď obzvlášť. Je pro mě jako malé dítě,“ má jasno Angličan.

Bez disciplíny bych v první linii zemřel, říká fotoreportér po návratu z Ukrajiny

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám