Hlavní obsah

Zemřel herec Billy Miller

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 43 let zemřel americký herec Billy Miller. Proslavily jej hlavně role v amerických televizních seriálech, mimo jiné v projektech Mladí a neklidní, Námořní vyšetřovací služba, Kravaťáci nebo General Hospital. Je také držitelem prestižních cen Emmy.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Billy Miller na snímku z roku 2019

Článek

Podle amerických médií zemřel již v pátek v texaském Austinu. Jeho skon potvrdil ovšem jeho manažer v den hercových narozenin, tedy až v neděli. „Herec se v době smrti potýkal s maniodepresivními stavy,“ stojí v prohlášení. Příčina jeho skonu nebyla zatím dále upřesněna.

Miller se narodil 17. září 1979 a vyrůstal v Grand Prairie v Texasu. V dětství bojoval se vzácnou nemocí, která postihla jeho kotníky. Ani ta mu ovšem budoucí kariéru nezhatila.

Do uměleckého světa se nejdříve dostal jako model. Následně začal v roce 2007 hrát v telenovele Všechny moje děti. Známý se stal poté, co přešel do seriálu Mladí a neklidní (v letech 2008–2014), kde převzal roli Billyho Abbotta. Právě za tento seriál obdržel postupně tři ceny Emmy za mimořádné herecké výkony. Celkově se v seriálu objevil v 719 dílech.

V roce 2014 seriál opustil a nastoupil do konkurenčního General Hospital (v letech 2014–2019), jak upřesňuje web Variety. Během své kariéry se objevil i v další řadě amerických seriálů, mimo jiné v Kravaťácích (v letech 2015–2019), tedy v projektu, jenž celosvětově proslavila Meghan Markle, pozdější vévodkyni ze Sussexu.

Vedle televize si Miller zahrál i několik filmových rolí. Namátkou se objevil ve snímcích Americký sniper (2014) či v Urban Cowboy (2016).

Reklama

Související témata:
Billy Miller

Výběr článků

Načítám