Hlavní obsah

Wohnout angažoval do role zombie Mozarta Tomáše Hanáka

Skupina Wohnout natočila videoklip, ve kterém hraje hlavní roli herec Tomáš Hanák. Ztvárnil roli zombie Mozarta. Tak se ostatně skladba jmenuje. Na Novinkách.cz má premiéru.

Wohnout - Mozart Video: wohnout

 
Článek

„Kdyby Amadeus Mozart tušil, že se o několik století později probere do doby, kdy se hudební nástroje zapojují do elektrického proudu, nejdříve by netušil, co to takový elektrický proud vůbec je, a pak by se ze zvuku moderních nástrojů nejspíše zbláznil. Ten náš Amadeus ale zvuku kytar propadl. Dokonce založil kapelu. A vybral si k tomu naši partu, která už neshání zpěváka na inzerát, ale hudební hrdiny minulých století,“ uvádí píseň Honza Homola.

Režie videoklipu se ujal opět Michal Skořepa, stejně jako všech dalších videoklipů z posledního vydaného alba HUH!. „Co jsem si to vymyslel za kravinu, mi došlo asi nejvíc, když jsme v Brně dorazili do Zemského muzea a šoupli kostru Mozarta pod kostru mamuta. Pro takové okamžiky má smysl žít,“ říká Skořepa.

Videoklip se točil dva dny. Po záběrech z pražského hudebního klubu 007 se produkční tým přesunul na noční natáčení do Moravského zemského muzea. Do vzniku videoklipu bylo zapojeno několik kamarádů kapely Wohnout, zahrála si v něm i taneční skupina, která běžně tančí barokní a secesní představení na zámcích. Samozřejmě se ve videu objeví celá kapela Wohnout a herec Tomáš Hanák, který kývl na roli zombie Mozarta.

„Setkání s Wohnout bylo sakra příjemné, včetně hovorů o cestování do dálek. A má role Wolfganga Zombie Mozarta? Pro mě to byla radost. Jiná věc je, jak mou hrůznou, mrtvolnou tvář přijme můj fanklub, což jsou většinou ženy pětašedesát plus. Ale to jsou naštěstí většinou i fanynky Wohnoutu, takže mi to snad projde,“ směje se Hanák.

Reklama

Související témata:
Tomáš Hanák

Výběr článků

Načítám