Hlavní obsah

Skupina Imodium je po čtyřech letech zpět. A míří do Fora Karlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech letech se broumovská rocková skupina Imodium vrátila na scénu. Na konci května byla hostem jednoho ze dvou velkých koncertů skupiny Rybičky 48 v Kutné Hoře, minulou sobotu byla hlavní hvězdou domovského festivalu Broumovská kytara a nyní oznamuje velký návrat s plnou parádou. 4. dubna 2024 vystoupí v pražském Foru Karlín.

Foto: Michal Havlíček

Imodium, zleva Kárl (bicí), Daniel Franc (kytara), Thom (zpěv, kytara) a Ronoon (baskytara)

Článek

Loni na podzim vydalo Imodium singl Střepy Tepy, duet se Žanet, zpěvačkou a současně partnerkou zpěváka a kytaristy Thoma. Konání koncertu ve Foru Karlín oznámila čtyřčlenná kapela během svého víkendového vystoupení na Broumovské kytaře.

„Nikdy jsme nechtěli přešlapovat na místě. Když jsme začali mít pocit, že se tak děje, ohlásili jsme pauzu. Ta všemu prospěla. Ukázala nám zájem fanoušků, kteří stále silněji volali po návratu, a vlila nám do žil obrovskou chuť dělat další hudbu. Pak už jen bylo potřeba vymyslet, jak to celé pojmout. Vracet se tam, kde jsme přestali, nechtěl ani jeden z nás. Proto zaznělo: Forum Karlín,“ vysvětluje Thom.

„Kdo Imodium alespoň trochu zná, ví, že naše vystoupení jsou hlavně postavená na energii, ne na laserových efektech a konfetách. Forum Karlín bude největším sólovým koncertem v naší historii, se zajímavými a nejspíš i nečekanými hosty. A samozřejmě se skvělým rockovým zvukem,“ sděluje kytarista Daniel Franc.

„Sešlo se nám na stole několik zásadních témat. Návrat kapely, nové album, které bylo pro nás od začátku podmínkou comebacku, a také fakt, že to bude příští rok dvacet let od vydání debutové desky. To všechno si řeklo o velkou oslavu. Teď nás ovšem čeká velká spousta práce,“ dodal bubeník Kárl.

Imodium vzniklo v roce 1999. Debutové album nazvané prostě Imodium vyšlo o pět let později. Dosud poslední deska kapely se jmenuje Element a na trhu se objevila v roce 2017.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Valerie – Imodium [CD], Polarity – Imodium [CD]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám