Hlavní obsah

Roger Waters ohlásil živý přenos pražského koncertu

Legenda kapely Pink Floyd, zpěvák Roger Waters oznámil, že v rámci svého turné bude streamovat do světa jeden jediný koncert. Vybral si ten pražský, který se uskuteční 25. května. Evropskou šňůru koncertů This Is Not A Drill pojede od dubna do června. Kvůli jeho postojům k Rusku ji provázela řada skandálů ještě před tím, než vůbec začala.

Dřívější koncerty Rogera WaterseVideo: Roger Waters Music Overseas Limited, Reuters

 
Článek

Vstupenky na on-line koncert, který se bude celosvětově promítat v kinech, budou v prodeji od 25. dubna. Akci hudebník definoval jako „obžalobu korporátní dystopie“.

V Praze zahraje Rogers hned dvakrát po sobě, vedle 25. května ještě den před tím, a to v pražské O2 areně. Oba koncerty jsou téměř vyprodané.

Foto: Reuters

Roger Waters v OSN

Na pódiu se k němu připojí Jonathan Wilson, Dave Kilminster, Jon Carin, Gus Seyffert, Robert Walter, Joey Waronker, Shanay Johnson, Amanda Belair nebo Seamus Blake. Podle osobních muzikantových stránek u nás společně předvedou show, která bude výzvou k ochraně naší planety, již je nezbytné milovat.

Clapton, Gabriel a další podpořili Waterse v petici. Usilují o zrušení zákazu jeho vystoupení v Německu

Kultura

Roger Waters hájil ruskou invazi před Radou bezpečnosti OSN

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:
Koncertní turné This Is Not A Drill

Související články

V Krakově je Roger Waters nežádoucí osobou

Usnesení „o uznání lidí podporujících kremelský režim jako persona non grata v Krakově“ bylo ve středu jednomyslně přijato krakovskými radními. Je to důsledek...

Výběr článků

Načítám