Hlavní obsah

Post-It bijí na poplach písní Valkýra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská skupina Post-It přichází se svým dalším singlem Valkýra, písní z posledního EP Co tě neposílí, to tě zabije. Kapela v klipu představuje i svého nového člena, dalšího kytaristu Payu. Skladba i klip mají na Novinkách.cz premiéru.

POST-IT videoklip ValkýraVideo: POST-IT

 
Článek

„Motto písně Valkýra dalo vzniknout názvu celého EP Co tě neposílí, to tě zabije. Popisuje jeden takový dekadentní temný večírek, který zažila v životě pravděpodobně většina z nás. Alkohol, drogy a rokenrol. Má evokovat ponurou děsivou a pulsující energii, která v každém z nás dřímá a občas vytryskne na povrch jako z pozdních Goyových obrazů. Je tady jistá paralela s aktuální situací, kterou, s ohledem na ruskou agresi na Ukrajině, prožíváme. Je to jako noční můra, ze které se, doufám, všichni brzy probudíme,“ říká zpěvák Josef Czenda Urbánek, který je autorem textu.

Název skladby je ze severské mytologie a znamená „Vybíračka zabitých“ nebo „Ta, která vybírá padlé“. Valkýry totiž přicházely na krvavá bojiště a braly si duše bojovníků padlých v bitvě.

O klip se postaral Lukáš Sochor, který se stává dvorním režisérem kapely. Natáčení probíhalo v její zkušebně. „Kluky znám už dlouho a máme se rádi. Znám jejich povahy, takže vím, jak s nimi pracovat, a navíc jsou dost kreativní a pracovití. S výsledkem jsem spokojený,“ konstatuje Sochor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám