Hlavní obsah

Paul McCartney bude hostem na nové desce Rolling Stones

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové album britských Rolling Stones má vyjít letos. Oficiálně je kolem jeho emise ticho, pokud se však v tomto roce skutečně objeví, bude to s ohledem na zvyklosti hudebních vydavatelství na podzim. Z různých vyjádření členů skupiny i na přípravě alba zainteresovaných lidí se ví, že na něm bude řada hostů. Jedním z nich je Paul McCartney. Představí se hned ve dvou písních.

Foto: Petr Horník, Právo

Paul McCartney se ve studiu setkal i s Mickem Jaggerem.

Článek

Bývalý člen skupiny Beatles to sdělil v rozhovoru pro brazilské noviny O Globo. Nahrávání písniček se starými přáteli nazval „skvělou zábavou“ a vysvětlil, jak ke spolupráci došlo.

S Charliem Wattsem

„Jednoho dne jsem byl na večeři s jejich kytaristou Ronniem Woodem. Zeptal jsem se ho, jak probíhá nahrávání, a on mi řekl: Ach, někdy musím tlumit hádky Micka a Keitha. No a já mu na to řekl, že znám kluka, který by jim mohl pomoci. Je to Andrew Watt, producent, s nímž jsem pracoval. Později jsem dokonce zjistil, že s ním Mick už mluvil,“ prozradil listu jednaosmdesátiletý hudebník, který o tu větším a tu menším napětí mezi zpěvákem Mickem Jaggerem a kytaristou Keithem Richardsem ví své.

„A pak se mě Andrew jednoho dne zeptal, jestli bych chtěl hrát v několika skladbách na desce Rolling Stones na baskytaru,“ dodal McCartney.

Po nahrání svých partů se prý cítil jako za starých časů. „Uvědomil jsem si, že tyhle kluky znám odjakživa, že jsem byl na jejich vystoupeních a oni na našich a že jsme s Johnem Lennonem nazpívali nějaké doprovodné vokály v jedné z jejich písní. Opravdu jsem si to užil,“ řekl.

Nedávno byli členové Rolling Stones zastiženi v ulicích New Yorku při focení. Okamžitě se objevily zvěsti, že fotografie byly pořízeny k propagaci nového alba.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák skupiny Rolling Stones Mick Jagger

Před časem rovněž informoval kytarista Wood, že nové album skupiny bude obsahovat poslední bicí party nahrané Charliem Wattsem, bubeníkem skupiny, který zemřel v roce 2021. „Právě teď nahráváme nové album a za pár týdnů jedeme do L. A., abychom v něm pokračovali a dokončili ho. V některých skladbách hraje Charlie, ale je tu také náš nový bubeník Steve Jordan,“ konstatoval začátkem roku 2023.

„Řeknu to takhle: ještě jste neslyšeli poslední slovo od Charlieho Wattse,“ dodal později k nové desce Richards.

Podle informací médií a lidí z prostředí kapely vyrazí Rolling Stones po vydání nového alba na další turné. Nejprve se představí v USA, následně v Jižní Americe a poté v Evropě.

Nové album zatím nemá název. Bude to nástupce desky A Bigger Bang z roku 2005. Hrát by na něm měl i šestaosmdesátiletý baskytarista Bill Wyman, který se tak ke skupině připojí po třiceti letech odloučení. Projektu se zúčastní kvůli přátelství, které ho spojovalo se zesnulým bubeníkem Charliem Wattsem.

Včera byly v britském Dartfordu odhaleny sochy Micka Jaggera a Keitha Richardse. Jejich autorkou je výtvarnice Amy Goodmanová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám