Hlavní obsah

Nové knihy: Trpková, Sahlerová a Brezovar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Držitelka ceny za nejlepší detektivku minulého roku Kristýna Trpková napsala novou knihu v tomto žánru. Komisařka Linhartová tentokrát řeší vraždu celé rodiny. Kniha Dům vůní zase pojednává o ženě, která si usmyslela být zakladatelkou dynastie perfumérů. Kromě toho obsahuje aktuální nabídka motorkářský cestopis, příběh z drsného čínského prostředí, i historickou sondu do vývoje vojenské služby 19. a 20.století.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Kristýna Trpková: Vetřelec

V domě na okraji Holic jsou nalezena tři těla: mladí manželé a jejich tříletá dcerka. Byť nejdřív vše nasvědčuje tomu, že chladnokrevnou vraždu má na svědomí jedna z obětí, brzy se ukazuje, že místo činu bylo pouze narafičené.

A že rodinu, která jako by vypadla z reklamy na štěstí, někdo dlouhé týdny, možná i měsíce, sledoval. Komisařka Laura Linhartová postupně odhaluje, že tahle rodinná idylka byla pouze zdánlivá, a na povrch vyplouvají přísně střežená tajemství, o kterých se neměl nikdy nikdo dozvědět.

Kalibr, 320 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Dmitry Glukhovsky: Stanoviště-na stráži

Po krátké, brutální občanské válce, v níž byly použity i zakázané zbraně, zbyl z Ruska jen zlomek jeho původní velikosti. Hlavní město země se vrátilo do doby, kterou jeho vládci považují za zlatý věk – do carského impéria. Neexistuje internet ani elektronická média a Rusko je opět monarchií, které vládne Imperátor, syn zakladatele nové dynastie. Fascinující příběh z postapokalyptického světa.

Laser, 288 stran, 359 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Miranda Cowleyová Hellerová: Papírový palác

Je dokonalé červencové ráno a Elle, padesátiletá šťastně vdaná matka tří dětí, se probouzí v „Papírovém paláci“ – letovisku, které pravidelně navštěvuje s rodinou každé léto. Dnešní ráno je však jiné: včera večer se Elle totiž vyplížila zadními dveřmi do tmy a poprvé se vyspala se svým dávným přítelem Jonasem, zatímco si jejich drahé polovičky uvnitř povídaly.

Elle se musí během následujících čtyřiadvaceti hodin rozhodnout mezi životem, který vybudovala společně se svým manželem Peterem, a životem, jaký si vysnila.

Ikar, 376 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Lucie Jarkovská, Kateřina Lišková: Feministkou snadno a rychle

Feministky řeší nesmysly jako je pouštění žen do dveří, ženy by měly mít děti, měla jsi prostě říct ne, to jsou jen některé z mnoha poznámek, s nimiž se každý během rozhovorů o feminismu setká. Socioložky Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková alias Duo docentky proto napsaly knihu, která vám v tomto boji může ušetřit čas a energii. Nabízí v ní vtipné a trefné příspěvky do debat s rodinou i přáteli, jež vám pomůžou zůstat nad věcí a třeba nabídnou podněty k zamyšlení.

Knihu ilustracemi a komiksovými stripy podle předlohy autorek doprovodila výtvarnice Leny Vítková.

Universum, 232 stran, 359 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Martina Sahlerová: Dům vůní

Anouk už od dětství sní o vymýšlení vlastních parfémů. V roce 1950 však obchod s vůněmi ovládá několik mocných rodin a pro nováčky v něm nezbývá místo. K řemeslu ji tak přivede až náhoda, když se jí v Grasse, starém francouzském městečku parfémů, ujme rodina Girardových. Vůně divokých bylin a stále živá vzpomínka ji inspiruje k tvorbě nových kompozic. Aniž by si toho byla vědoma, následuje tak cestu Florence Girardové, která začínala jako sběračka levandule a později založila rodinnou dynastii parfumérů. Anouk zažívá úspěch i neúspěch, ale vždy se vytrvale drží svých snů.

Metafora, 352 stran, 429 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Igor Brezovar: Velká jízda začíná

Osobité vyprávění o tom, jak autor na motorce objel svět. V sedle motorky najel půl milionu kilometrů, navštívil šest kontinentů. A tím si splnil svůj dětský sen.

Velká jízda není jen o polykání kilometrů, je to cesta životem, který přináší veselé i hořké chvíle. Budete se smát, klepat si na čelo, při prohlížení fotografií se možná přistihnete, že tiše závidíte.

Jota, 370 stran, 598 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Jesse Q. Sutantová: Tak tohle nikdo nečekal

Na konci třetího ročníku střední školy pozve Sharlot Citraová svého přítele Bradleyho domů, aby s ním konečně prožila své poprvé. Situace ale nedopadne, jak si mladý pár plánoval. V kompromitující situaci jsou přistiženi Sharlotinou matkou. Sharlot musí opustit Los Angeles a odletět do matčiny rodné Indonésie, kde se má seznámit se svými kořeny a zbavit se amerikánské rozvolněnosti mravů.

Jota, 336 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Desmond Shum: Čínská ruleta

Desmond Shum se svou ženou Whitney se díky kontaktům s vrcholnými představiteli komunistické strany pustili do gigantického projektu: vybudování logistické základny pekingského mezinárodního letiště. Když se měl projekt úspěšně rozběhnout, změnila strana pravidla podnikání. Došlo dokonce k dlouholetému věznění i popravám za skutečnou či domnělou zpronevěru. Aféře se nevyhnula ani rodina premiéra Wen Ťia-paa, která se vzdala majetku ve prospěch státu a udělala z Whitney obětního beránka.

Vyšehrad, 256 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Kolektiv autorů: Vojenská služba v interdisciplinární perspektivě

Kniha přináší šest studií věnovaných tématu vojenské služby v uplynulých dvou stoletích. Editorem publikace i celé ediční řady je Petr Wohlmuth z Katedry historických věd FHS UK. Text se vyhýbá tradičním vyprávěním o boji a bitvách a snaží se válku a vojenství uvést do širokého společenského kontextu. Tímto způsobem jsou militární témata přiblížena širší čtenářské obci mnohdy přístupnějším způsobem.

Scriptorium, 176 stran, 177 Kč

Foto: Scriptorium

Obal knihy

Jesse Q. Sutantová: Čtyři tetičky a jedna vražda

Romantická černá komedie s pořádnou dávkou perfektně absurdních situací.

Když Meddy Chanová nešťastnou náhodou zabije své rande naslepo, její všetečná matka povolá ještě všetečnější tetičky, aby jí pomohly zbavit se těla. Bohužel se ukáže, že zbavit se mrtvoly je mnohem náročnější, než by člověk čekal, zvlášť když je nedopatřením dopravena v chladicím boxu na dorty na luxusní miliardářskou svatbu na kalifornském pobřeží, kterou Meddy s matkou a tetičkami organizují.

Jota, 336 stran, 258 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám