Hlavní obsah

Nové knihy: Mitrofanov, Armasová a Šetlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinář Alexandr Mitrofanov patří k nejvýraznějším osobnostem české žurnalistiky posledních třiceti let. Jeho životní příběh nabízí kniha Veselý Sisyfos. V nabídce najdeme dále román, ve kterém hlavní hrdinka hledá muže, který by na svatbě sestry zahrál roli jejího partnera, dále detektivku, v níž vrah umístil svou oběť do plastikového barelu, a nakonec i průvodce módou moderních gentlemanů. A navrch audioknihu Golem od Gustava Meyrinka.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Alexandr Mitrofanov, Adéla Dražanová: Veselý Sisyfos

Rozkročení mezi dva světy poskytuje Alexandru Mitrofanovi vhled jak do ruské, tak i do české duše. Orientuje se v domácí politice, nebojí se tvrdě kritizovat i negativní jevy, které v posledních letech čím dál víc prostupují českou společností. Zároveň bedlivě sleduje dění na Východě. Hluboká znalost Ruska mu totiž dávno vyslala varovné signály, že z téhle země nás v nejbližší době nečeká nic dobrého.

Kniha mapuje jak jeho život od mládí v Sovětském svazu až po komentátorskou současnost v českých médiích, tak velká témata a události, jichž byl svědkem a novinářsky je pokrýval.

Zeď, 200 stran, 299 Kč

Foto: Zeď

Obal knihy

Julian Barnes: Elizabeth Finchová

V tomto prozaickém díle jde o přátelský vztah mezi neúspěšným hercem a starší učitelkou Elizabeth Finchovou, která mu po své smrti zanechá knihovnu i poněkud záhadné osobní zápisky. Esejistická část se týká života Juliana Apostaty, římského císaře, který se pokusil zvrátit křesťanský vývoj své říše. Jakkoli pro Elizabeth Finchovou platí to, co pro předcházející autorova díla, dost možná je román jeho nejhlubším i nejradikálnějším textem, pokud jde o úvahy o historii a křesťanství či o koncepci alternativních dějin.

Odeon v edici Světová knihovna, 208 stran, 359 Kč

Foto: Odeon v edici Světová knihovna

Obal knihy

Elena Armas: Láska po španělsku

Catalina opravdu zoufale potřebuje doprovod na svatbu své sestry. Zvlášť když tak trochu zalhala o tom, že má v Americe přítele. Celá rodina i známí teď čekají, až jim ho představí. Zvědavý je samozřejmě i její bývalý přítel se svou současnou snoubenkou. Má jen měsíc na to, aby našla někoho, kdo bude ochotný přeletět Atlantik a krýt jí záda. Doprovod jí překvapivě nabídne dvoumetrový modrooký Aaron Blackford, kolega z práce, který ji ale jinak věčně rozčiluje.

Ikar, 456 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Dominik Landsman: Rybář Jarmil Koloušek

Jarmil Koloušek je vášnivý rybář, a přestože o něm nevychází články, ostatní rybáři si k němu nechodí pro rady a rozhodně nevyhrává závody jak na běžícím pásu, stal se svým způsobem legendou a vizionářem, který předběhl svou dobu.

Jít na ryby s Jarmilem Kolouškem je unikátní zážitek. Já Jarmila na rybách mnohokrát zažil. A vy ostatní si o něm teď můžete alespoň přečíst.

Ikar, 224 stran, 349 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Červená propiska: 100 přehmatů pro (ne)milovníky češtiny

Po třech bestsellerech dvojice kamarádek z projektu Červená propiska přichází další stovka problematických jevů, ve kterých Češi tápou. Člověk si po škole záhy uvědomí, že čeština je nedílnou součástí nejen mluvených projevů, ale i těch psaných. Ve většině profesí je formální spisovná čeština žádoucí, a tak by ji měl každý Čech ovládat na dobré úrovni, aby se nestalo, že v textu nevědomky napáchá mnoho hrubek. Při čtení zjistíte, jak je naše mateřština hravá a krásná.

Universum, 152 stran, 349 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Jan Urban: Hranice zvrhlosti

Deštivé počasí náhodně odkryje plastový barel s hrůzným obsahem. Vrah po sobě nezanechá jedinou stopu, a tak to vypadá, že případ bude odložen. Kde není stopa, není ani podezřelý. Brzy nato je však nalezena brutálně zavražděná mladá žena, o níž není pochyb, že byla před svou smrtí dlouho a trýznivě mučená. A stopy? O nich si středočeská kriminálka může nechat jen zdát. Souvisejí spolu oba případy, nebo se dívky staly obětí pokaždé jiného vraha? Kapitánka Tereza Jindrová tuší, že by nemuselo jít o náhodu.

Práh, 312 stran, 379 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Chrystyna Lucyk-Bergerová: Magdino znamení

Když do domu židovských manželů Tauberových vtrhne gestapo, má služebná Magda jen pár minut na to, aby se pokusila zachránit alespoň jejich novorozeného syna Samuela. Do prázdné vily se i s rodinou nastěhuje nacistický důstojník König odhodlaný lovit v okolí Litoměřic příslušníky odboje jako divokou zvěř. Magdě nezbývá než zůstat. Později se jí podaří ukrýt maličkého Samuela u přátel.

Jota, 328 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Michaela Šetlíková: Pánové a gentlemani

Průvodce pánskou elegancí nejen pro dámy, elegancí oděvu, doplňků, stylu, ducha. Dozvíme se mimo jiné, že černý klobouk se nosil k odpoledním zábavám nebo slavnostnějším návštěvám, také ho pán mohl vzít večer do divadla či pro jinou večerní příležitost, kde nebyl předepsán frak nebo smoking. Takto se pánové oblékali i na přednášky, hostiny a svatby denní i večerní, nebylo-li přikázáno jinak.

Dauphin, 128 stran, 227 Kč

Foto: Dauphin

Obal knihy

Gustav Meyrink: Golem

Slavný román Gustava Meyrinka Golem vychází v podobě audioknihy. Knihu, která se proslavila svým záhadným a tajemným dějem umístěným do prostředí pražského židovského ghetta v druhé polovině 19. století, načetl člen Činohry Národního divadla Radúz Mácha. Magický příběh se odehrává kolem roku 1890 v Praze a ve zdejším židovském městě. Tajemné události jsou viděny a prožívány hlavním hrdinou Athanasiem Pernatthem, rytcem drahokamů. Důležitou roli zde hraje pověst o hliněném sluhovi rabbiho Lõwa. Denní realita se stýká s nadpozemskými silami.

Supraphon, 8 hodin 29 minut, 359 Kč

Foto: Supraphon

Obal audioknihy

Eric Assous: Šťastný vyvolený

Je velký sportovec, nepije, děti ho mají rády. Ideální partner ale není. Je totiž tak trochu jiný. Jak moc jiný? Co je ještě „normální“ a „etické“, a co už přesahuje mez? Lavírování na hraně, skvěle načasovaný humor a také mnoho příležitostí k zamyšlení přináší konverzační hra s nečekaným rozuzlením, ze kterého až mrazí. Po mimořádném úspěchu, které dílo sklidilo v podání Divadla Verze, si ho nyní mohou zájemci vychutnat i jako audioknihu. Stejné nastudování, totožné hvězdné obsazení a produkční zpracování. Text čtou herci Jana Janěková ml., Linda Rybová, Igor Chmela, David Matásek a Matouš Ruml.

Audioteka, 1 hod 32 min, 299 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

Reklama

Výběr článků

Načítám