Hlavní obsah

Nové Knihy: Hogelandová, Frankopan a Glassová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny cesty kdysi vedly do Říma. Dnes vedou do Pekingu, píše autor ve své knize Nové hedvábné stezky. Svět se zkrátka mění. Vědí to i ženy, které si sdílejí svá tajemství. Právě o tom vypráví publikace Na dlouhé povídání. Tajemství musí odhalit i Emma Makepeacová, členka elitní špionážní skupiny, stejně tak jako se objevuje v díle Agathy Christie. A navíc ještě najdeme v nabídce knihu, která přináší řadu konkrétních cenných rad, jak postupnými a pozvolnými změnami životního stylu ochránit své zdraví. A to v každém věku.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ava Glassová: Alias Emma

Emma Makepeacová, nejmladší členka elitní britské špionážní skupiny, dostává svůj první velký úkol, a čeká ji tak nejdelší noc v životě. Musí vypátrat a zachránit nevinného muže hledaného ruskou vládou a přivést ho do MI6 před východem slunce - dřív, než se k němu dostane tým zabijáků.

Jenže Rusové se nabourali do městských kamer a po celém Londýně po těch dvou pátrají špioni. Navíc její člověk, Michael Primalov, se vlastně nechce nechat zachránit.

Kalibr, 296 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Martin Griffin: Druhý neznámý

Mladou recepční Remie Yorkovou čeká úplně poslední směna v odlehlém skotském horském hotelu. Poté co vypukne sněhová bouře a přeruší veškeré spojení s okolním světem, objeví se zraněný muž. Tvrdí, že je policista Don Gaines a stal se účastníkem nehody. Kromě něj prý přežil pouze vězeň, kterého jeho tým převážel. Krátce nato se však objeví další muž: i on je zraněný a také tvrdí, že je Don Gaines. Je jasné, že jeden z nich lže, a Remie musí zjistit, kdo je kdo, než bude pozdě.

Kalibr, 272 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Agatha Christie: Zločinné vášně

Láska povznáší, naplňuje touhou, budí vášně… Ale také nenávist, žárlivost nebo chuť na pomstu. Právě tak je tomu i v této kolekci třinácti povídek z pera královny detektivní literatury. Ano, tentokrát příběhy spojuje právě motiv lásky - citu, který může člověka vynést do závratných výšin… nebo ho naopak srazit do nejtemnějších hlubin.

Kalibr, 248 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Anne Tylerová: Francouzský cop

Příběh rodiny Garretových, Mercy, Robina a jejich tří dětí – Alice, Lily a nejmladšího Davida – začíná na první společné dovolené v létě roku 1959 a pokračuje sledováním jejich životů v průběhu desetiletí až do současnosti.

Děti se osamostatňují, odcházejí z domova a poté se Mercy začíná naplno věnovat svému koníčku, malování, a odchází od Robina.

Své lásky a zklamání prožívají i jejich děti se svými partnery. Rodina se rozrůstá, občas se všichni scházejí, ale jejich životy se přesto vzdalují.

Ikar, 256 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Jan Horníček: Vlkodlak

Bývalého jezuitu Viléma Javořinu násilím zavlečou zlotřilí francouzští oficíři do Schwarzwaldu. Zpod gilotiny vyvázl jen proto, aby je zavedl do Ďáblovy štoly a pomohl jim najít neblahé tajemství, kvůli kterému se vraždí.

Vilémova pouť, poznamenaná pokusy o útěk i postupným ztrácením hranice mezi přeludy a realitou, se neodvratně chýlí k temnému konci… Skutečně skupinu pronásleduje přízrak popraveného doktora Šulce? Kolik je pravdy na šepotu místních o nebožtících vstávajících z hrobů a štěkotu pekelného psa? A hraje v tom všem roli černý vůz, který se přihnal od východu, a na něm truhla připomínající rakev?

Kalibr, 352 stran, 459 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Anna Hogelandová: Na dlouhé povídání

Na dlouhé povídání je román, který zachycuje různost emocí, které vyplouvají na povrch, když si ženy sdílejí svá tajemství. Jde o empatické vyprávění o intimitě ženského přátelství, sesterství, mateřství i zármutku. A právě ve sdílení nepříjemných zkušeností a nejistých pocitů se snaží poskytnout úlevu.

Jota, 319 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Aaron Jackson: Podivuhodný život Augusta Marche

August March je bez nadsázky divadelní dítě. Narodil se totiž v šatně divadla na Broadwayi o přestávce, chvíli poté, co jeho matka uzavřela první dějství strhujícím monologem. Fakt, že chlapec přežil dětská léta, lze považovat za dílo štěstěny, neboť stařena, jež se ho ujala, nebyla právě matka roku. Živil se tím, co v divadle našel, jeho učiteli byli Wilde, Shakespeare, Ibsen a Shaw, Richarda II. uměl zpaměti dřív, než se naučil abecedu. A nikdy nenavštívil svět tam venku.

Každé představení ale jednou skončí. Divadlo zaniká a dosud nevinný a skutečným světem nepolíbený August se ocitá na ulicích poválečného New Yorku. V neznámém labyrintu se musí protloukat na vlastní pěst, až jej dramatický talent vystřelí na dráhu zločinu.

Jota, 256 stran, 369 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Peter Frankopan: Nové hedvábné stezky

„Všechny cesty kdysi vedly do Říma. Dnes vedou do Pekingu.“ Svět se mění a je provázaný více než kdy v dějinách. Peter Frankopan, přezdívaný „rocková hvězda mezi historiky“, nabízí svěží pohled na síť vztahů vznikající podél někdejší Hedvábné stezky. Na východ od Evropy přes Rusko, Blízký Východ, Indii a Střední Asii až po Čínu se utvářejí nová mocenská centra, ale v titulcích západních médií se o nich často nedočtete. Tato publikace jasně a s bravurou objasňuje témata, na nichž záleží budoucnost nás všech.

Vyšehrad, 216 stran, 449 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Stephen Kopecky: Jak žít déle a cítit se mladší?

Kniha přináší řadu konkrétních cenných rad, jak postupnými a pozvolnými změnami životního stylu ochránit své zdraví – a to v každém věku. Právě snadnou proveditelností těchto doporučení v každodenním životě se tato kniha liší od většiny titulů, které dosud u nás i ve světě vyšly. Všechny tyto změny nás navíc ochrání před kardiovaskulárními onemocněními, ale i před ostatními vážnými civilizačními onemocněními, jako je rakovina, cukrovka či Alzheimerova choroba.

Jota, 232 stran, 448 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Andrew Dubbins: Navy Seals

Příběh jednotky nejelitnějších a nejodvážnějších válečníků druhé světové války a přímých předchůdců dnešních jednotek Navy SEALs, vyprávěný jejím posledním doposud žijícím členem, pětadevadesátiletým Georgem Morganem. Morgan byl celkem obyčejný, urostlý, sedmnáctiletý plavčík z New Jersey, který se přidal k nové námořní ženijní jednotce, pověřené ničením nepřátelské pobřežní obrany ještě před vyloděním hlavních spojeneckých sil. Jeho první nasazení: Omaha Beach během Dne D. Když se pak vrátil do Států, zjistil, že tím jeho služba teprve začínala. Vybaven plavkami, potápěčskými brýlemi a ploutvemi byl poslán na Havaj a následně nasazen napříč Tichomořím coby příslušník elitního, průkopnického útvaru podvodních ženistů. Pěšáci o nich říkali, že jsou to „napůl ryby, napůl blázni“. Dnes jim říkáme žabí muži – nebo Navy SEALs.

Jota, 408 + 16 stran přílohy, 498 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám