Hlavní obsah

Nová alba: John Frusciante, Shania Twain, Josef Lábus, Young Fathers i Hamish Hawk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební svět se v minulých dnech soustředil hlavně na víkendové předávání cen Grammy. Na to příští ale již zcela jistě zbrojí alba, která v té době vyšla. Je mezi nimi počin kytaristy Johna Fruscianteho, opět velmi nápaditý a nečekaný, stejně jako novinky Shanie Twain, Josefa Lábuse se smyčcovým kvartetem, Young Fathers a Hamishe Hawka.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

John Frusciante: I and II

Americký kytarista John Frusciante se vrátil do kapely Red Hot Chili Peppers, ve vydávání vlastních počinů však pokračuje. Nové album vyšlo v podobě vinylové, označené jako I, a digitální, označené jako II. Je vystavěno v protikladu k tradičním strukturám rockových písní. Hudebník je vytvořil na syntezátorech a neváhal více než polovinu z kompozic protáhnout nad deset minut.

Foto: Foto Avenue 66

Obal alba

Shania Twain: Queen of Me

Queen of Me je šesté studiové album kanadské zpěvačky a skladatelky Shanie Twain. Stýkají se na něm country s popem, je to ve výsledku jakási přehlídka zvuků, které se v posledních letech v souvislosti s countryovou hudbou na scéně objevily.

Foto: Foto Republic Records

Obal alba

Josef Lábus a Smyčcové kvarteto TrutnoForte: Uzamčená brána

Písničkář Josef Lábus se v novém projektu spojil se smyčcovým kvartetem. Vzal starší písně ze svého repertoáru, nechal upravit jejich aranže a přidal k nim jednu německou lidovou. Vzniklo svébytné album s originálním zvukem.

Foto: Foto Galén

Obal alba

Young Fathers: Heavy Heavy

Řada hudebních inspirací je na třetím albu skotské skupiny Young Fathers. Jsou na něm vedle sebe indie rock, elektronika, world music, stejně tak pop nebo soul. Výsledkem jsou masivní refrény a extatický zvuk.

Foto: Foto Ninja Tune

Obal alba

Hamish Hawk: Angel Numbers

Skotský písničkář Hamish Hawk se před dvěma lety svým albem Heavy Elevator etabloval jako autor srdečných a svéhlavých písní, které motivují k životu. Na nové desce se ve skladbách pohybuje mezi skepsí a úžasem a snaží se přelstít a obejít všednost.

Foto: Foto Monorail Music

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám