Hlavní obsah

Disney oslaví stovku ve Varech. Dorazí Sněhurka a sedm trpaslíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový festival v Karlových Varech se blíží. Tvůrci lákají s předstihem diváky na své tituly do kin. Letos mezi nimi nebude chybět ani legendární pohádka Sněhurka a sedm trpaslíků. Konkrétně ta z roku 1937, v českém znění vyrobená v roce 1970 dabingem tehdejšího Filmového studia Barrandov.

Foto: ©Disney

Sněhurka a sedm trpaslíků

Článek

„Sněhurka, a ještě k tomu s českým dabingem vzniklým před více než 50 lety, nebude v současné době dostupná ke zhlédnutí na velkém plátně nikde jinde než během dvou projekcí na letošním festivalu,“ říká Jan Bradáč, ředitel distribuční společnosti Falcon, která uvádí do českých kin filmy studia pod značkou Disney od roku 1994.

Sněhurka a sedm trpaslíků na MFF KV

  • Snímek je v programu zařazen do sekce Návraty k pramenům. Vidět ho můžete hned dvakrát. V úterý 4. července ve 13:00 v karlovarském Městském divadle a ve čtvrtek 6. července v 9:00 v kině Čas.
  • Film bude promítán v českém znění bez anglických titulků.

Film Sněhurka a sedm trpaslíků se stal od svého původního uvedení v roce 1937 ve světě animovaných filmů průlomovým milníkem. Zaujal diváky nejen svým okouzlujícím příběhem, ale také inovativním využitím animace a nezapomenutelnými postavami.

100 let DisneyVideo: Falcon

Společnost Disney letos slaví kulatiny, rovnou stovku od svého založení. A pohádky jsou stále tím, na co pravidelně úspěšně láká diváky, případně čtenáře. Naposledy měla premiéru Malá mořská víla.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhne od 28. června do 6. července 2024.  Každoroční dávku přibližně dvou stovek filmů obstaralo znovu 12 kinosálů. Největší zahraniční hvězdu festival ještě neoznámil, loni to byl Novozélanďan Russell Crowe.

RECENZE: Malá mořská víla aneb čas ubývá, líbačka furt nikde

Film

Myší to sice tak docela nezačalo, ale baví diváky dodnes

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám