Hlavní obsah

Ivan Trojan: Jsem pejskař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní křest audioknihy Gump: Jsme dvojka proběhl v úterý odpoledne v pražském Radiocafé Vinohradská 12. Hlas, který posluchače nahrávkou provádí, patří herci Ivanu Trojanovi. Ten namluvil již první díl vyprávění o pejskovi, které uspělo nejen v knihkupectvích, ale také v kinech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gump, Jenny (další hrdinka filmu), Filip Rožek, Ivan Trojan, Pokáč, Patricie Pagáčová.

Článek

„Mám drsnosrstého jezevčíka Kubu, je mu čtrnáct let. Předtím jsme měli jiného drsnosrstého jezevčíka, který se dožil devatenácti let. Já jsem pejskař,“ zmínil Trojan s tím, že i to byl důvod, proč přijal před časem nabídku na namluvení první audioknihy Gump – pes, který naučil lidi žít (2021).

Obě knihy napsal Filip Rožek. Podle obou vznikl také film. „Ty knížky, když si je přečtete, vás dělají lepšími. Minimálně na měsíc se proměnil i můj vztah ke Kubovi. Byl jsem vzorným pejskařem, jakým mám být… Samozřejmě vás to ale postupně opouští. Ovšem ty knihy vás přimějí, abyste přemýšleli nad svými vztahy se zvířaty, i s lidmi,“ pokračoval Trojan.

Foto: Milan Malíček, Právo

Filip Rožek, Ivan Trojan, Pokáč, Patricie Pagáčová.

Režisérem audioknihy se stal Lukáš Hlavica, s nímž ho pojí desítky let trvající přátelství. „Je to člověk, kterému bezmezně věřím. Známe se už z DAMU. To, že je v posledních letech režisérem v rozhlase, je skvělá věc… Občas na sebe s láskou štěkáme, ale vždy je to pro dobro věci.“

Nahrávku pokřtili vedle něj a Rožka také Patricie Pagáčová a Pokáč. Filip Rožek pak připomněl, že nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde jeho předchozí skončila. Vedle audioknihy Gump: Jsme dvojka je na českém trhu již několik týdnů stejnojmenná knížka, která se okamžitě propracovala mezi nejprodávanější tituly.

Příští rok vstoupí do kin i nový film. Právě Pokáč k němu připravil jednu z písní. Výtěžek z „projektu Gump“ putuje organizaci Se psem mě baví svět, která se stará o zlepšení podmínek života zvířat v ČR.

Spisovatel Filip Rožek: Gump dvojka? Nejsou v ní množírny ani řetězy. Je veselejší

Kultura

Blaník. Deset tisíc pejskařů. Tři a půl tisíce psů. Film Gump – jsme dvojka je dotočen

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz: Audiokniha: Gump: Jsme dvojka - Filip Rožek (čte Ivan Trojan)

Reklama

Výběr článků

Načítám