Hlavní obsah

Blaník. Deset tisíc pejskařů. Tři a půl tisíce psů. Film Gump – jsme dvojka je dotočen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společný výšlap na horu Blaník, který vedli herci Vica Kerekes, Richard Krajčo, Štěpán Kozub a Nela Boudová, ukončil natáčení snímku Gump - jsme dvojka. Společně s herci a štábem kráčeli vzhůru pejskaři a jejich čtyřnozí mazlíčci. Tím vytvořili rekord v počtu psů v jednom filmu. Celkově se jich na túře sešlo tři a půl tisíce, doprovodilo je deset tisíc lidí.

Video: Bioscop

 
Článek

Aby pejsky během výšlapu nepálily při posledním natáčecím dni tlapky a snížila se teplota cesty, kropili místní dobrovolní hasiči cestu na Blaník.

„Jsem nadšený z lidí, kteří sem přišli,“ neskrýval minulý víkend radost z rekordního počtu unikátních komparzistů režisér filmu F. A. Brabec . „Tak disciplinovaný komparz lidí a psů, to je sen každého režiséra! Moc chválím jejich vytrvalost i dobrou náladu, kterou si i ve velkém horku zachovali,“ dodal.

Natočený materiál nyní míří do střižny a do kin zamíří v březnu 2024. „Myslím, že dvojka bude určitě jiná než jednička. Bude o trochu vtipnější a možná o chlup dojemnější,“ svěřil se Štěpán Kozub, jehož postava Křiváka zapluje úplně přirozeně mezi ostatní.

„Byl to pořádný punk, protože natáčení se zvířetem je vždycky komplikované, ale myslím, že nám to s Gumpem šlo,“ doplnil poslední natáčecí den Richard Krajčo. Hlas jeho psího kamaráda Gumpa diváci opět uslyší v podání herce Ivana Trojana, který namluví i audioknihu.

Režisér F. A. Brabec začal natáčet pokračování Gumpa. Do děje vstoupí i další zvířata

Film

Gump opět rozštěká kina. V pokračování hitu si spolu poprvé zahrají Richard Krajčo a Štěpán Kozub

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz: Gump - pes, který naučil lidi žít

Reklama

Výběr článků

Načítám