Hlavní obsah

Hollywoodská hvězda je na Ukrajině. Točí dokument o invazi

Americký herec Sean Penn se nachází na Ukrajině. Hollywoodská celebrita natáčí dokument o ruské invazi, kamery ho zachytily na čtvrtečním vládním brífinku.

Foto: Reuters

Sean Penn během čtvrtečního brífinku ukrajinské vlády

Článek

O přítomnosti Seana Penna, který se dlouhodobě věnuje lidskoprávním tématům, inofrmovala ve čtvrtek ukrajinská prezidentská kancelář.

Herec na Ukrajinu přicestoval počátkem tohoto týdne a setkal se s místopředsedkyní vlády Irynou Vereščukovou, místními novináři a zástupci armády.

„Sean Penn je mezi těmi, kteří dnes podporují Ukrajinu na Ukrajině. Naše země je mu za takovou odvahu a čest vděčná,“ stojí ve čtvrtečním prohlášení prezidentské kanceláře.

BEZ KOMENTÁŘE: Sean Penn na návštěvě Doněcké oblasti v listopadu 2021Video: AP

V prohlášení se dál uvádí, že herec „ukázal statečnost, která mnohým ostatním, zejména některým západním politikům, chybí“.

Není to poprvé, co se Penn na Ukrajině ukázal. Minulý rok v listopadu navštívil takzvanou linii dotyku na hranici povstalci okupovaného území.

Rusové míří na Kyjev. Postup jsme zastavili, tvrdí Ukrajinci

Evropa

Krize Pennovi nejsou cizí. Jak uvádí deník Guardian, v roce 2020 režíroval dokument Občan Penn, ve kterém popisuje založení své neziskové organizace na podporu zemětřesením zničeného Haiti. Během pandemie Penn pomáhal zakládat očkovací a testovací centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám