Hlavní obsah

GLOSA: Pět večerů Davida Kollera na pódiu i na lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to vůbec špatný nápad. Zpěvák, skladatel, bubeník a kytarista David Koller vydal nové album LP XXIII a rozhodl se propagovat je nejenom na různých místech po vlastech českých, ale také v metropoli. Na řece Vltavě, v příjemném klubu JazzDock, který má tak dobrou pověst, jaké je jeho umístění.

Foto: Lucie Levá

David Koller si vyhradil v JazzDocku pět večerů.

Článek

Nemá ale odpovídající zázemí, rozuměj šatnu. A tak Koller a členové jeho skupiny využili k tomu účelu pronajatou loď. Zakotvila hned vedle klubu a muzikanti z ní od pondělí do pátku tohoto týdne večer co večer vyjdou, aby pak z pódia klubu potěšili své příznivce. Všechny koncerty byly či budou vyprodané, jakkoli lze namítat, že se do klubu až tolik návštěvníků nevejde.

Foto: Lucie Levá

David Koller (vlevo) a kytarista Michal Pelant v JazzDocku

Koller s kapelou jim nabízejí především písničky z nové desky. V úterý k tomu přidali pár skladeb starších, mimo jiné Šrouby do hlavy, které má v repertoáru kapela Lucie, jejíž je Koller nedílnou součástí. Naservírovali je v provedení, při jehož poslechu dlouho po úvodním motivu ještě posluchač neví, o jakou píseň jde.

Foto: Lucie Levá

David Koller za bicí soupravou v JazzDocku

Koller a jeho lidé jsou bez výjimky výborní muzikanti a rádi si takříkajíc zahrají. Ve skladbách s chutí odcházejí k delším instrumentálním pasážím, které postupně vygradují, a i tím přesvědčují posluchače o síle pravověrného muzikantství.

I s ohledem na menší rozměr JazzDocku se příjemná klubová atmosféra vytvořila už s první písničkou Spokojená. Přestože loď-šatna kotvila kousek vedle, v JazzDocku byli všichni během koncertu takříkajíc na jedné lodi. A netřeba pochybovat o tom, že to tak bude až do pátého setu v pátek.

Může se vám hodit na Zboží.cz: David Koller - LP XXIII

Může se vám hodit na Firmy.cz: Jazz Dock

Reklama

Související témata:
Jazz Dock

Výběr článků

Načítám