Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Avatar má v kinech konkurenci, českou komedii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než měsíci a půl se dočkal filmový hit Avatar: The Way of Water v českých kinech alespoň nějaké důstojné konkurence. Je jím hvězdně obsazená komedie Přání k narozeninám režisérky Marty Ferencové, která si minulý týden odbyla svou několikrát odloženou premiéru. O uplynulém víkendu na ni přišlo přes 47 tisíc diváků.

Přání k narozeninámVideo: Bioscop

 
Článek

Producenti Přání k narozeninám vsadili v rámci jeho možné úspěšnosti na samé známé, populární tváře. Ve snímku tak hrají mimo jiné Eva Holubová, Tomáš Klus, Jaroslav Dušek, Matěj Hádek nebo Veronika Khek Kubařová. Jeho děj se pak točí kolem oslavy narozenin v jedné „netradiční“ rodině.

V desítce nejnavštěvovanějších snímků v českých kinech jsou jinak novinky hned tři. Vedle bláznivé komedie je to také americký Babylon, který američtí filmoví kritici označili za největší propadák posledního roku. Nicméně čeští diváci mu šanci dali, alespoň někteří.

Trailer k filmu BabylonVideo: CinemArtCZ

Další novinkou v žebříčku návštěvnosti za uplynulý víkend je pak ještě pohádka Zoubková víla, roztomilé animované vyprávění o jedné víle, která zrovna moc kouzlit neumí. Vznikla v lucembursko-německé produkci.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Avatar: The Way of Water68 480
2.-Přání k narozeninám47 589
3.2.Kocour v botách: Poslední přání29 236
4.-Zoubková víla18 055
5.-Babylon10 139
6.3.Úžasný Mauric8 377
7.4.M3GAN7 993
8.5.Operace Fortune: Ruse de guerre2 426
9.6.Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody1 793
10.9.Lhář na plný úvazek1 039

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám