Hlavní obsah

Poslední díl postapokalyptického seriálu The Last of Us byl odvysílán. Fanoušci se dožadují pokračování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nestává se často, aby filmová zpracování knižních předloh, natož videoher, sklízela pozitivní ohlasy u diváků. HBO se to se seriálem The Last of Us (Poslední z nás), jehož poslední díl odvysílala v pondělí večer, povedlo.

Foto: HBO

Bella Ramseyová jako Ellie a Pedro Pascal jako Joel.

Článek

V devíti dílech tvůrci rozvedli příběh slavné videohry o apokalyptickém světě. A fanoušci jim odpustili i drobné odchylky od jim známé předlohy. Už teď se v diskusních fórech dotazují, zda HBO natočí pokračování. Předloha by byla, videohra u jedné série také neskončila.

Kdy bude pokračování

Tvůrci již letos v lednu potvrdili, že se chystá druhá série seriálu. Kdy však bude odvysílaná, není jasné. Vzhledem k tomu, jak dlouho trvalo natočit první sérii, se druhé série dočkáme nejspíše nejdříve za rok. Režiséři Craig Mazin a Neil Druckmann dokonce měli uvést, že události druhého dílu hry nepokryje jen jedna série. Diváci se tak mohou těšit s největší pravděpodobností na nejméně tři série.

První série

Příběh seriálu se odehrává dvacet let poté, co naše civilizace podlehla pandemii a byla zničena. Přežijí jen hrstky lidí, část žije ve městě pod diktaturou armády, skupinky i jednotlivci jsou pak roztroušeni v celé zemi a snaží se vyhnout napadení nakaženými přenášejícími zhoubný virus.

Jedním z přeživších je i Joel, pašerák, kterému při začátku pandemie armáda zabila dceru. Je najat, aby přes celé Spojené státy převezl do karanténní zóny čtrnáctiletou Ellie, která jako zázrakem zůstala po kousnutí nakaženým úplně v pořádku. Pokud se zjistí, jak se to stalo, může se Ellie stát nadějí lidstva na přežití.

Tím začíná jejich dlouhá a nebezpečná cesta, při které se musí vypořádat s útoky nakažených, ale i nepřátelských a agresivních lidí, na které narazí. Musí se spolehnout jen na sebe.

Ač se seriálu dají vytknout drobné nedostatečnosti, například nečekané zmrtvýchvstání Joela v předposledním díle, kdy zraněn sice v jednom okamžiku nereaguje na přímou aplikaci injekce penicilínu do rány, ale v druhém už zahraňuje Ellie z ohrožení života, je natočen působivě, napínavě a herci v něm podávají skvělé výkony. Především Bella Ramseyová, která ztvárnila Ellie, a Pedro Pascal, jenž hraje Joela.

The Last of Us určitě není posledním z řady apokalyptických seriálů, ale je tím, který je více než povedený.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám