Hlavní obsah

HBO spouští seriálový hit, v němž lidstvo vybíjí parazitická houba

V pondělí HBO nasadí do vysílání jeden z největších letošních seriálových hitů, The Last of US (Poslední z nás). Odehrává v době, kdy moderní civilizaci zničila smrtící infekce. „Každé pondělí se můžete těšit na jeden díl,“ uvedla moderátorka Naomi Adachi při premiéře toho prvního v Praze.

Trailer Poslední z násVideo: HBO

 
Článek

Příběh seriálu vznikl na základě oblíbené videohry pro konzoli Playstation. Odehrává se dvacet let po zničení moderní civilizace, kterou ve většině vybije parazit napadající mozek. Zachycuje životy přeživších, které v karanténních oblastech zcela ovládá armáda.

Jenže ne všichni jsou ochotní se s podobným diktátem, jejž provázejí podvody a korupce, smířit. Patří k nim i značně otrlý Joel (Pedro Pascal), který jednoho dne dostává zakázku propašovat z tísnivé karanténní zóny čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramseyová).

To, co začíná jako malý kšeft, se brzy stane brutální, srdcervoucí cestou… Oba musejí procestovat Spojené státy a jejich přežití závisí jednoho na druhém. Tedy posledních z nás, z lidí moderní civilizace.

Za seriálem stojí tým osvědčených tvůrců. Mimo jiné Craig Mazin, jenž jako scenárista psal jiný oceňovaný seriál, Černobyl. Vytvořil duo s Neilem Druckmannem, který je autorem hry, jež sbírala odborná ocenění v roce 2013. Děj seriálu natáčeného HBO zasadili do roku 2023. 

Premiéra seriálu je 16. ledna na HBO

Druckmann uvedl, že oproti originálu se seriál v mnohém liší. Místo akce se snažili tvůrci zaměřit více na psychologii postav. Celkově má seriál devět dílů. Po zhlédnutí prvního, který měl předpremiéru v Praze minulý čtvrtek, je jisté, že se o něm bude hodně mluvit. Zatím vypadá velmi dobře. „Půjde se díl od dílu. Budeme se mít každé pondělí na co těšit,“ shrnula vše Naomi Adachi na české premiéře.

Vážení čtenáři. Omlouvám se za český překlad názvu seriálu. Chápu, že mnohé z vás naštval. Ale obecně mám tendenci to dělat pro ty, co neumějí anglicky. Mea culpa. Už to v tomhle případě neudělám. Užijte si seriál. Stojí za to! Autorka.

Postavy seriálu a herci

Kromě Pedra Pascala a Belly Ramseyové, kteří v seriálu ztvárňují hlavní postavy Joela a Ellie, se v první řadě objeví také Gabriel Luna (Terminátor: Temný osud) jako Joelův bratr, Con O'Neill (Batman, Černobyl) nebo Nick Offerman (Millerovi na tripu, Odbor městské zeleně).

HBO představuje teaser očekáváného diváckého hitu

Film

RECENZE: The Last of Us Part 1 oživuje jeden z nejlepších herních zážitků, který kdy vyšel

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám