Hlavní obsah

Osada 2: Od láseček až po čilého bobra. Seriál plný pohody ovládl páteční večery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi podzimní seriálové novinky patří také projekt České televize Osada 2. Navazuje na úspěšnou jedničku, která diváky zavedla do chatařské kolonie Záhoří, v níž je nejdůležitější jedno slovo: pohoda. V pátek večer, kdy se vysílá, k obrazovkám usedá necelý milion diváků, čímž poráží konkurenci.

Seriál OsadaVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Co se týče statistik, Osada 2 dokázala za uplynulé dva pátky oslovit kolem třiceti procent diváků v cílové skupině nad 15 let. První díl si nenechalo ujít 946 tisíc všech lidí, kteří v ten čas pustili televizi. Druhý oslovil 809 tisíc diváků.

Statisticky jde o jeden z nejlepších letošních podzimních startů nových seriálů napříč všemi celoplošnými televizemi. Úspěšnější, případně srovnatelné bývají během týdne jen kriminálky, konkrétně na ČT Oktopus, na Primě Pod hladinou a na Nově Kriminálka Anděl V.

Anketa

Z televizních novinek, seriálů a nových dílů, se mi nejvíce líbí:
Oktopus
18 %
Kriminálka Anděl V
2,1 %
Pod hladinou
2,7 %
ZOO
1,4 %
Zlatá labuť
6,6 %
Osada 2
56,2 %
Táta v nesnázích
4,9 %
Eliška a Damián
1,3 %
Oblíbila jsem si jich více
6,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4296 čtenářů.

Souboj ČT a Primy

Zjednodušeně se dá říci, že z pohledu novinek, nových dílů osvědčených seriálů zatím vedou u diváků v prestižních večerních časech ČT a Prima.

ČT patřívá obvykle pondělí (Oktopus), i když Nova jí s Kriminálkou Anděl V. velmi konkuruje a třeba 12. září oba seriály překročily milionovou sledovanost.

Středy ovládá Prima (Pod hladinou), čtvrtky boduje opět Prima (ZOO), pátky zase ovládá ČT (Osada), v sobotu se dostává ke slovu Nova (Táta v nesnázích). Porazil i Primu, která na stejný den nasadila seriál Eliška a Damián. Po první epizodě, kterou si 2. září pustilo 809 tisíc diváků starších patnácti let, další díl - 9. září - zcela propadl (381 tisíc sledujících).

Zajímavosti Osady 2

  • Během druhé sezony neumožňoval hluk letadel startujících z Ruzyně natáčet téměř 35 procent času. V první sezoně byl covid, takže to bylo lepší. Hned za letadla se intenzitou hluku zařadily žáby, které pravidelně začínaly kvákat vždy po povelu „akce“.
  • Scenárista Petr Kolečko se během psaní, natáčení stačil čtyřikrát zamilovat, třikrát rozejít a jednou oženit. I druhá série Osady je tak mnohem více o vztazích.
  • Režisér Radek Bajgar přespával při natáčení ve svém obytném voze jednak proto, že se mu tam líbilo, a také aby ušetřil čas s dojížděním. Zřejmě vytvořil rekord v kempování na jednom místě, když během dvou sezon strávil v osadě více než dvě stě nocí.
  • Herečka Petra Nesvačilová hrála postavu Heleny Rubalové těhotná. Což umně maskovala, ale ke konci natáčení už to nebylo jednoduché. Její seriálový partner Radek Holub přes covid také slušně přibral. Když spolu jednou seděli na lavičce natáčení, naklonila se k němu a řekla: „Lásečko, my jsme to řeznictví neměli kupovat...“
  • Během natáčení obrazu v chatě Srovnalových pokácela vichřice před očima štábu devět obrovských stromů.
  • Celou dobu žil v Osadě bobr, který postupně pokácel čtyři stromy a vykutal tunel v hrázi rybníka. Jelikož byl odhalen před jeho dokončením, nepodařilo se mu vypustit rybník.
  • Chaty ve fiktivní osadě Záhoří vznikly pro účely natáčení, ale architektovi se tak povedly, že o ně byl veliký zájem na realitním trhu. Oblast nižborských rybníků je ale chráněná, a tak bylo místo vzorně revitalizováno a navráceno přírodě.
  • Radek Holub si v první řadě vyřezal náčelnickou hůl. Rekvizitáři ji po dvou letech našli a dali mu ji i do Osady 2.
  • Při natáčení první řady bojovaly ženy Rybákovy s vosami, které měly u chaty hnízdo. Na druhou řadu se vosy přestěhovaly do stromu u cesty a tam útočily na kolemjdoucí.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Osada

Reklama

Výběr článků

Načítám