Hlavní obsah

Miroslav Donutil jako lovec duchů. Kriminálky z Chorvatska. Nova představila své plány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok má být bohatý na napětí, lásku a tajemno. Alespoň to slibuje TV Nova a její placený platforma Voyo. Do výroby chce dát 46 projektů o 711 epizodách o celkové stopáži 619 hodin. Převažují mezi nimi detektivky, ale nechybějí ani seriály s prvky záhad, komediální žánr a dokumenty.

Foto: TV Nova

Vědma, nový seriál a noví hrdinové: Josef Trojan a Annet Charitonová.

Článek

„Voyo překonalo půl milionů předplatitelů. Ale myslím si, že je to spíš domácností… To je náš výsledek za více než rok,“ shrnul své roční působení ve funkci Michal Reitler, ředitel vývoje TV Nova a Voyo, hned v úvodu tiskové konference.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tisková konference TV Nova kanál VOYO. Na snímku ředitel vývoje TV Nova Voyo Michal Reitler.

Podle něj všech 46 projektů půjde do výroby během roka, nebo už se dokonce vyrábějí.

Donutil a Donutil

Mezi prvními projekty, které se ve čtvrtek představily, patřil osmidílný seriál Za domem v lese. Hlavní roli Jaroslava, lovce duchů, hraje Miroslav Donutil. „Podobná věc mi v televizní nabídce chybí. Mohla by odklonit pozornost od řady detektivních příběhů,“ zmínil s tím, že podobnou věc (téměř) zažil: „U nás ve vesnici se stala jedna podobná věc. V bytě mého známého řádil poltergeist.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Tisková konference TV Nova kanál VOYO. Na snímku Ondřej Sokol a Luděk Staněk, kreativní režisér TV Nova Voyo.

Doplnil, že si s těmihle věcmi nevíme rady a jeho postava Jaroslava si s tím poradit umí, tak lidem pomáhá. Před kamerou se sejde se synem Martinem, za což je rád: „Vídáme se málo. Kluk je šikovnej, což už vím. Tak se na tu práci těším.“ Nova slibuje, že se diváci budou při sledování seriálu i bát. Odpověď na záhadný příběh bude vždy na konci každé epizody.

Vědma a nadpřirozeno

Do světa nadpřirozena se vydá i fantasy seriál Vědma. Zachytí legendární česká místa, jakou jsou Vyšehrad nebo Panenský Týnec. Jen legendy s nimi spojené budou jiné, než se dosud vypráví. V hlavních rolí se vedle Dagmar Havlové a Jaroslava Duška objeví Josef Trojan.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tisková konference TV Nova kanál VOYO. Na snímku ředitel vývoje TV Nova Voyo Michal Reitler s režisérem Davidem Ondříčkem.

Na komediální notu zase vsadí osmidílný seriál Taneční. V režii Jiřího Vejdělka budete sledovat příběhy postav, které předvedou rodinné tance ve firmě, jež dělá taneční kurzy, ale musí se ještě naučit žít. „Vztah k tanci mám skvělý. Tančím velice rád a velice špatně,“ uvedl Vejdělek, jenž se projektem vrací od filmů k seriálům.

Chorvatsko? Hned dvakrát

Po maloměstě vyrazí Nova do ciziny. Do Chorvatska zavedou diváky hned dva její projekty detektivního rázu.

Dobro došli bude Jakub Štáfek spolu se slovenskou herečkou Alžbětou Ferencovou objasňovat zločiny českých a slovenských turistů. Podle Novy půjde o pohodovou krimi, kde „vyšetřovatelé zločin vyřeší během chvíle“. Důležité pro děj bude jedno malé místo; postavy, které nemají kam utéct, s neznámou minulostí. Zločiny se budou pak vyšetřovat mimo jiné mezi potápěči, kouzelníky.

Chystané projekty TV Nova a Voyo

  • Bóra. Šestidílná komediální detektivka, v němž se skupina Čechů snaží najít psychický klid na jednom z chorvatských ostrovů. Jenže do děje vstoupí vraždy, a hlavně silný vítr, který je odřízne od civilizace. Nova.
  • Celebrity. Stand-up speciál, kde se jako jediný herec představí Ondřej Sokol. Voyo.
  • Dobro došli. Krimiseriál. Jakub Štáfek, Alžběta Ferencová. Nova.
  • Král Šumavy: Fantom temného kraje. Bude mít opět tři díly. Josef Hasil bude na cestě. Z lágru. Na západ. Do americké služby. Ke statusu legendy. Voyo.
  • Lebo medveď. Dokumentární seriál Mira Rema zavede diváky do slovenské oblasti, kde se přemnožili medvědi. „Při setkání s medvědem se ukáže, jaký jste frajer... Neutíkejte, to je blbost,“ uvedl režisér. Voyo.
  • Málo mě znáš. Třídílný dokument mapující kariéru Ivety Bartošové. Ovšem mluví o ní jiní, kteří prozradí i leccos o sobě... Voyo.
  • Miluju tě navždy, táta. Šestidílná minisérie. Je to příběh, kdy otec bojuje za spravedlnost pro syna. Příběh vznikl podle skutečného příběhu, dějištěm bude Varnsdorf. Voyo.
  • Straka. Šestidílná minisérie podle příběhu Jiřího Markoviče. Vrah měl dětskou tváří. Získal si přezdívku Spartakiádní vrah. A byl to ještě mladík, Jiří Straka. Voyo.
  • Taneční. Osmidílný rodinný seriál v režii Jiřího Vejdělka zavede diváky do prostředí tanečních kurzů na českém maloměstě. Nova.
  • Vědma, fantasy seriál oživí legendy staré Prahy, včetně Golema. Voyo.
  • Za domem v lese. Hlavní roli Jaroslava, lovce duchů, hraje Miroslav Donutil. Nova.

Bóra pak přinese šestidílnou komediální detektivku o skupince Čechů a Slováků na ostrově uprostřed Jadranu, kde se účastní kurzu nazvaném Setkání se smrtí. Snaží se na něm najít ztracený psychický klid, jenže do děje vstoupí vraždy, a hlavně silný vítr, který je odřízne od civilizace. A vrah je stále mezi nimi.

Další krimi tituly nabídne po Nově Voyo, mj. Miluju tě navždy, táta o dojemné cestě Jaroslava Bergera za spravedlností pro jeho mrtvého syna Dominika. Případně projekt Straka, což je pracovní název seriálu natáčeného jako pocta nedávno zesnulé legendě československé kriminalistiky Jiřímu Markovičovi.

Nova (ne)vede

Nova byla podle ČTK loni třetí nejsledovanější televizní skupinou v divácké kategorii nad 15 let s podílem 26,4 procenta. Nejsledovanější se popáté v řadě stala Česká televize s podílem 31,74 procenta. Druhá skončila Prima s 26,9 procenta. Nova však vedla v diváckých skupinách do 54 i 69 let.

Anketa

Máte předplacenou nějakou streamovací platformu?
Ano
23,6 %
Ano, dokonce jich mám víc
15,7 %
Ne
60,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 597 čtenářů.

Voyo je největší lokální SVOD službou v České republice a na Slovensku, kde shodně překročilo půlmiliónovou hranici předplatitelů.

Oskar Hes: Někdy mám pocit, že přebírám zbytečně zodpovědnost za druhé

Styl

Anna Fialová: Mám pocit, že jsem Ivetě Bartošové porozuměla

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám