Hlavní obsah

Jan Prušinovský a jeho Dobré ráno, Brno! Humor o ČT v ČT na hraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize představila s koncem roku nový, osmidílný seriál Dobré ráno, Brno! Diváky zavede do zákulisí jednoho ranního vysílání. A jelikož je jeho spoluautorem, režisérem Jan Prušinovský – Čtvrtá hvězda, Trpaslík a Most! –, nečekejte korektní humor. „Jsme na hraně, jako vždy,“ řekl v úterý na tiskové konferenci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Česká televize představila v úterý 13. prosince 2022  seriál Dobré ráno, Brno! Na snímku zleva režisér Jan Prušinovský, Simona Lewandowská, Zuzana Zlatohlávková, Roman Slovák, Vojtěch Hrabák a producent Matěj Stehlík.

Článek

„Atmosféra ranního pořadu je trošku jiná, než jak ji vidí následně diváci. Tak jsme se to snažili zachytit,“ pokračoval Prušinovský s tím, že jde samozřejmě o velkou nadsázku a nikdo z jeho postav není kopií konkrétní osoby.

Doplnil, že natáčení zvažoval i v Praze a Ostravě, jenže pak rozhodla jeho pohodlnost. „Brno mi přišlo nejzajímavější i čistě pragmaticky. Ostrava je od místa, kde bydlím, ještě dál,“ vysvětloval s typickým humorem.

Do moravské metropole se následně na čtyři měsíce dokonce nastěhoval a nemůže si to vynachválit: „Žil jsem tam skoro jako v Praze. Chodil do práce, ve volném čase běhal.“

Michal Isteník alias výčepní Eda: V Mostě nám bylo dobře

Styl

Podotkl, že podobný postup zvolil i v případě seriálu Most!, kdy se do severočeského města rovněž nastěhoval. Ve srovnávání svých seriálů pak ještě na tiskovce pokračoval: „Oproti Čtvrté hvězdě se podíváme nyní trochu i do soukromí hlavních postav… V Dobrém ránu, Brno! zpracováváme život postav i mimo jejich profesi.“

Role pro brněnské herce

Do hlavních rolí obsadili tvůrci nového seriálu ČT hodně brněnských, moravských hereckých tváří. I to jim jednoduše přišlo, jak uvedli, jako nejlepší řešení. V hlavních rolích se tak objeví Jan Kolařík, Ondřej Kokorský, Tereza Volánková, Roman Slovák, Ivana Hloužková, Slávek Bílský nebo Nikola Mucha.

Zuzana Zlatohlávková: Nedovedu si představit, že bych promarnila život u počítače

Styl

Sestavu pak doplní ještě Zuzana Zlatohlávková, Simona Lewandovská a Vojtěch Hrabák. Společně vytvoří (ne)funkční tým ranního studia, kde se v rámci vysílání střídají známé i neznámé tváře. Nechybí mezi nimi namátkou Juraj Pavlica či Halina Pawlowská.

ČT první díl seriálu Dobré ráno, Brno! odvysílá 9. ledna. Pro ty netrpělivé jej ale na svém i-vysílání nabídne už na Silvestra.

Anketa

Jan Prušinovský je v ČT podepsaný pod několika seriály. Který se vám líbil nejvíce?
Čtvrtá hvězda
11,5 %
Trpaslík
4,4 %
Most!
31,4 %
Všechny
41,1 %
Žádný z nich jsem neviděl/a
11,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3349 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám