Hlavní obsah

10 filmů Jackieho Chana, které vás donutí vyskočit z gauče

Novinky, mim

Čchen Kang-šeng MBE, známý jako Jackie Chan, je čínský mistr bojového umění, herec, kaskadér, komik, režisér a zpěvák, který ve filmech nikdy neměl pro ránu daleko. Z jeho filmografie jsme vybrali deset snímků, které vám dodají energii.

Foto: Archiv tvůrců

Karate Kid

Článek

1. Legenda o opilém Mistrovi

Kvůli záměně dvou balíčků, přičemž v jednom je ženšen a v druhém vzácná císařská nefritová pečeť, dojde k mnoha bojům. Populární lidový hrdina Wong Fei-hung (Jackie Chan) se vydává zabránit ztrátě kulturního dědictví čínské historie, vyzbrojen notnou dávkou alkoholu. Snímek roku 1994 režírovali Liu Chia-Liang a Jackie Chan.

10 tipů na kultovní filmy, které byste měli vidět

Film

2. Mistrův syn

Wong Fei-Hung (Jackie Chan), syn slavného mistra kung-fu, se nechce učit tomuto bojovému umění, ale nakonec nastoupí do učení k sadistickému strýci, který mu má vštípit disciplínu. Snímek roku 1978 natočil režisér Woo-ping Yuen.

10 tipů na filmy pro pamětníky, které pobaví i mladší ročníky

Film

3. Police Story 2

Policista zachrání obchodní centrum před výbuchem bomby. Následně se vydává vysvobodit svou přítelkyni z rukou únosců. Film roku 1988 natočil Jackie Chan, který si v snímku i zahrál hlavní roli.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

4. První rána

Hongkongský policista Jackie (Jackie Chan) má za úkol sledovat Rusku Natašu. Ta nedělá nic neobvyklého do doby, než se sejde s milencem Tsuiem, který ilegálně obchoduje se zbraněmi. Pak už jde Jackiemu o život. Akční snímek roku 1996 natočil režisér Stanley Tong.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

5. Zakázané království

Teenager Jason (Michael Angarano) se díky kouzelné holi přenese v čase do starověké Číny a rovnou se objeví uprostřed bojových scén. Společnost mu dělá Lu Yan (Jackie Chan) a tichý mnich (Jet Li). Pohádkový příběh roku 2008 natočil režisér Rob Minkoff podle knihy Wua Čcheng-ena.

10 dramatických snímků, které vás připraví o klidný večer

Film

6. Křižovatka smrti

V této krimi komedii musí spojit síly policisté Chris Tucker a Jackie Chan, přičemž oba mají rozdílný styl práce. Film roku 1998 natočil režisér Brett Ratner.

10 tipů na filmy, které se odehrávají ve vězeňských celách

Film

7. Karate Kid

Dre Parker (Jaden Smith) se s matkou přestěhuje do Číny. V nové škole to má těžké, a navíc se znepřátelí s třídním rváčem Čchengem. Dre chce umět bojovat, a tak se začne učit u údržbáře Hana (Jackie Chan), který tají, že je mistrem kung fu. Rodinný film roku 2010 natočil režisér Harald Zwart.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

8. Cesta kolem světa za 80 dní

Badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) se vsadí s ředitelem Akademie věd lordem Kelvinem (Jim Broadbent) že obletí svět za osmdesát dní. Na cestu se vydává s Passepartoutem (Jackie Chan) a Monique (Cécile de Franceová). Dobrodružný snímek natočil roku 2004 režisér Frank Coraci, předlohou filmu byla kniha od Julese Vernea.

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Film

9. Tenkrát na východě

Čínská princezna Pei Pei je unesena na západ. Císař posílá výkupné a stráž, jejímž členem je i Jackie Chan. Zachrání nebohou dívku? Snímek roku 2000 natočil režisér Tom Dey.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

10. Rytíři ze Šanghaje

Po komedii Tenkrát na východě jsou Chon Wang (Jackie Chan) a Roy O´Bannon (Owen Wilson) opět v akci. Otec Wanga je zavražděn a Chon prahne po pomstě. S parťákem se proto vydávají do Anglie, aby přišli zločinu na kloub. Akční film roku 2003 natočil režisér David Dobkin.

Jackie Chan samozřejmě není jediným slavným akčním hrdinou. K jeho kolegům z branže se řadí například Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger nebo Chuck Norris. Jak tito borci stárnou? Fotky si můžete prohlédnout tady.

10 komedií, ve kterých vás rozesměje Louis de Funès

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám