Hlavní obsah

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Novinky, mim

Rychlá auta, akce, krásné ženy, kriminalita. Tato témata najdeme ve filmech o automobilech. Jaké snímky z tohoto ranku má smysl vidět a neztratit tím čas? Vybrali jsme sedm tipů.

Foto: 20th Century Fox

Matt Damon a Christian Bale

Článek

1. 60 sekund

Randall Raines býval nejlepším zlodějem aut, ale už několik let seká latinu. Bohužel jeho mladší bratr zkazí kšeft jednomu gangsterovi, a tak se Randall musí vrátit k řemeslu a za tři dny ukrást padesát luxusních vozů, jinak bratr zemře. Zapojí partu kamarádů a vypadá to nadějně, ale do cesty se jim pletou policisté… Režie tohoto akčního krimi thrilleru se ujal Dominic Sena a zahráli si tam například Nicolas Cage, Giovanni Ribisi a Angelina Jolieová.

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Film

2. Grindhouse: Auto zabiják

Akční thriller natočil režisér Quentin Tarantino v roce 2007. Kurt Russell zde hraje vraždícího maniaka za volantem.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

3. Auta

Začínající závodní auto Blesk McQueen je velmi ambiciózní. Když se ztratí po cestě na šampionát, pozná nové přátele a uvědomí si, že život není jen o trofejích a sponzorech. Animovaný film, který si našel miliony fanoušků po celém světě, měl premiéru roku 2006. Režie se ujali John Lasseter a Joe Ranft.

10 tipů na filmy od Disneyho, mistra animovaných pohádek

Film

4. Rychle a zběsile

Nelegální závody speciálně upravených superaut lákají pozornost nejen členů podsvětí. Do party se dostane i policista, který se snaží přijít na kloub přepadením kamionů. S odhalením pravdy ale nakonec bude váhat... První díl známé ságy byl natočen v roce 2001. Zde ještě hraje Paul Walker, kterému se o pár let později stala jeho láska k rychlým autům osudnou, když zemřel při nehodě. Tento film režíroval Rob Cohen a kromě Walkera v něm hrají Vin Diesel, Michelle Rodriguezová nebo Jordana Brewsterová.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

5. Le Mans ´66

Carroll Shelby vyhraje nejtěžší motoristický závod světa 24 hodin Le Mans, ale pak mu lékaři odhalí srdeční vadu, což znamená konec závodní kariéry, a ze Shelbyho se tak stane konstruktér. Spolupracuje také se zkušebním jezdcem a britským šampionem Kenem Milesem. Jejich tým je najat Henrym Fordem II., aby pro jeho automobilku navrhli a postavili dokonalé závodní auto, které by v závodě Le Mans porazilo Ferrari, které se zdá být nepřemožitelné. Životopisné drama odehrávající se v šedesátých letech dvacátého století mělo premiéru roku 2019, režíroval ho James Mangold a hlavní role hráli Matt Damon a Christian Bale.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

6. Rivalové

Na závodech Formule 1 spolu soupeří dva odvěcí rivalové – James Hunt a Niki Lauda. Film Rivalové vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Životopisné drama natočil režisér Ron Howard roku 2013, hlavní role hráli Chris Hemsworth a Daniel Brühl.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

7. Christine

Christine je auto zabiják, které si koupí student Arnie. Christine ho odtrhne od jeho přátel i rodiny a jeho nepřátele nemilosrdně vraždí. Mysteriózní horor byl natočen podle knižní předlohy od Stephena Kinga, měl premiéru roku 1983, režíroval ho John Carpenter a hráli v něm například Keith Gordon, John Stockwell nebo Alexandra Paulová.

Co se děje s auty, která se proslaví ve filmech? Jak kdy. Někdy někomu roky stojí v garáži, jindy se s nimi třeba jezdí i v běžném provozu. Mustang z Bullittova případu, který řídil Steve McQueen, byl prodán. Co s autem bude dále, si můžete přečíst tady.

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám