Hlavní obsah

Pokoj pro malého milovníka Indiany Jonese v českém podání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiče mladého školáka se rozhodli dětský pokoj rozšířit o nevyužitou pracovnu. Původní záměr byl oddělit spací místnost a druhou místnost využít jako denní. Po konzultaci s designéry se realizovalo řešení částečného propojení obou místností.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Atmosféru filmové postavy dotvářejí hlavně doplňky – především velkoformátová tapeta kamenného chrámu džungle.

Článek

Volba designu pokoje byla zcela v rukou budoucího obyvatele, jehož idolem je filmový Indiana Jones.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky. Hlavní postavu Indiany Jonese ztvárnil herec Harrison Ford (uprostřed), na snímku s Shiou LaBeoufem (vlevo) a herečkou Karen Allenovou

Původní dispozice obsahovala dva menší pokoje se samostatnými dveřmi z chodby. Designéři navrhli řešení propojení obou místností a využití pouze jedněch vstupních dveří.

„V rámci bouracích prací jsme odstranili sádrokartonovou příčku mezi oběma pokoji, druhé dveře jsou pouze zakryté skříní,” vysvětluje designér Petr Tomíček z totostudia.

Po stavebním zásahu vznikla jedna místnost ve tvaru písmene L, jejíž jedna část se na přání rodičů využila jako ložnice pro syna, druhá část poslouží k učení a hraní. Obě části jsou částečně odděleny posuvným nábytkovým panelem.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Původní dispozici tvořily dva menší pokoje se samostatnými dveřmi z chodby.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Pozornost si určitě zaslouží knihovna, která dělí denní a spací část pokoje.

„Interiér pokoje je navržený ve světlém dřevě v kombinaci s hnědou. Nábytek je nadčasový a stylově univerzální i pro studentská léta. Atmosféru filmové postavy dotvářejí hlavně doplňky – především velkoformátová tapeta kamenného chrámu džungle nebo motiv kamenné zdi na některých stěnách a posuvném panelu,“ upřesňuje Věra Tomíčková z realizační firmy. Zajímavé jsou také nábytkové úchytky z hnědé kůže.

Nábytek pokoje je vyrobený na míru. Za zmínku určitě stojí knihovna, která dělí denní a spací část pokoje. Součástí knihovny je posuvný panel polepený designovou tapetou. Zatímco v denní části zvolili designéři vinylovou podlahu, v části kolem postele je příjemný měkký koberec.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Nábytek je nadčasový a stylově univerzální i pro studentská léta.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Zajímavé jsou také nábytkové úchytky z hnědé kůže.

Pohodlná postel je vsazena do atypické sestavy skříněk, školák určitě využije praktickou přistýlku i úložné prostory. K lenošení nebo i přespání je pak v pokoji umístěna modulární sedačka.

Variabilita této pohovky je neskutečná – volné polštáře lze uspořádat do podoby křesel nebo lůžek podle aktuální potřeby. Potah pohovky je ošetřený protišpinivou úpravou.

Centrální osvětlení a jeho ovládání

V rámci rekonstrukce prošla kompletní úpravou elektroinstalace. Kromě nutných nových rozvodů centrálního osvětlení a jeho ovládání je v pokoji pamatováno také na technické vychytávky v podobě nepřímého LED osvětlení.

Jeden RGB pásek je zafrézovaný nad postelí, druhý monochromatický pak nasvětluje fototapetu džungle. Atmosféru pokoje doplňuje stojací lampa, v každé části pokoje je ještě samostatně ovládané centrální osvětlení.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Technické údaje

Typ projektu: rekonstrukce dětského pokoje

Plocha interiéru: 20 m2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám