Hlavní obsah

Filmové premiéry: Buko, Spolu, Kde zpívají raci, Úsměv a Moneyboys

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Spolu se Štěpánem Kozubem v roli autisty nabízí pohled do chodu rodiny, kde se láska nerozdává rovnoměrně. Podle úspěšného knižního románu Kde zpívají raci vznikl stejnojmenný film. Milovníky hororů potěší Úsměv. V prostředí bohatých čínských gayů se odehrává film Moneyboys.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Buko

Jarmila se po ztrátě muže musí rozhodnout, zda zbytek života už jen „přečká“, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Zvolí druhou možnost, život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí.

Trailer filmu BukoVideo: CinemArt

Buko, Česko 2022, 112 min., komedie / drama, režie: Alice Nellis, hrají: Anna Cónová, Petra Špalková, Jan Cina, Lenka Termerová, Martha Issová a další.

Spolu

Po rozchodu s přítelem se Tereza vrací domů k mámě a bratrovi Michalovi, desetiletému klukovi zajatém v dospělém těle, aniž by tu tušila, že to navždy změní její život. Domácnost, do které se vrátila, se totiž na rozdíl od ní ani trochu nezměnila. Máma pořád žije jen pro svého syna, a bratr má před ní ve všem přednost. Tereza má intenzivní pocit, že by máma měla myslet víc na sebe… a taky na ni.

Trailer filmu SpoluVideo: Bontonfilm

Spolu, Česko 2022, drama, 117 min., režie: David Laňka, Martin Müller, hrají: Štěpán Kozub, Veronika Žilková, Kamila Janovičová, Marek Němec a další.

Kde zpívají raci

Kya až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou…

Trailer filmu Kde zpívají raciVideo: Falcon filmové novinky

Kde zpívají raci, USA 2022, mysteriózní drama, 125 min., režie: Olivia Newman, hrají: Daisy Edgar-Jonesová, Taylor John Smith, Harris Dickinson, David Strathairn a další.

Úsměv

Mladá pacientka si přímo před psychiatričkou přeřízne krční tepnu. Přestože lékařku všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře.

Trailer filmu ÚsměvVideo: CinemArt

Úsměv, USA 2022, horor, 117 min., režie: Parker Finn, hrají: Kyle Gallner, Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Rob Morgan

Moneyboys

Fei patří mezi moneyboys – tak se v Číně nazývají sexuální pracovníci pro bohaté muže. Nelegální a rizikové povolání zajišťuje pohodlný život nejen jemu, ale i jeho příbuzným žijícím na odlehlém venkově. Když při rodinném setkání vyjde najevo, že Feiovi blízcí jeho sexualitu a profesi nikdy nepřijmou, vrací se zlomený Fei zpět do města. Podaří se mu vyrovnat s minulostí, aniž by zranil všechny kolem sebe?

Trailer filmu MoneyboysVideo: MezipatraQFF

Moneyboys, Rakousko / Francie / Belgie / Tchaj-wan 2021, drama, 118 min., režie: C.B. Yi, hrají: Kai Ko, Meihuizi Zeng, Daphne Low a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám