Hlavní obsah

Conchita Wurst loni zveřejnila sedm nových písní. A experimentuje s image

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po albu Truth Over Magnitude z roku 2019 vydal rakouský zpěvák Thomas Neuwirth, vystupující pod uměleckým pseudonymem Conchita Wurst, sérii nových singlů. Nejnovějším hudebním počinem vítěze Eurovize z roku 2014 je píseň Dirty Maria, v níž se představuje s novou image. Fanoušci na to reagují velmi kladně.

Foto: Profimedia.cz

Conchita Wurst s novou image.

Článek

„Je to dobré zrcadlo,“ řekl zpěvák, jenž se nedávno na koncertě v Sydney představil s pokrývkou hlavy. V obličeji se více blížil svému mužskému já, pokud ale jde o oblečení, zůstal ženou.

V říjnu 2019 vydal Neuwirth pod jménem Wurst své třetí album Truth Over Magnitude. Od té doby se objevil v několika televizních produkcích a pracoval na nových skladbách. Roku 2022 se prezentoval písněmi All I Wanna Do, Car (Idhlargt), Paris (Savoir-Vivre), Erstmal Pause, All That I Wanted a Call Me Up.

Nejnovějším počinem je písnička Dirty Maria, ke které vydal před dvěma měsíci videoklip. Spoluautory nahrávky jsou rakouský hudebník a producent Lukas Klement a hudebník a pedagog Martin Zerza.

Thomas Neuwirth je drag queen, tedy muž, který svým oblečením a chováním karikuje ženu, a to pro zábavu nebo s uměleckým cílem.

Reklama

Související témata:
Conchita Wurst

Výběr článků

Načítám