Hlavní obsah

Znásilnil šest malých chlapců během tří let. Žil řádně, byl to exces, vysvětlil soud velice mírný trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krajský soud v Brně dnes čtyřiatřicetiletému muži, který mezi lety 2018 až 2021 pohlavně zneužil a znásilnil šest chlapců ve věku od 10 do 14 let, uložil tříletý trest s podmíněným odkladem na pět let. Souhlasil tím s navrženou dohodou o vině a trestu mezi státním zástupcem a obhájcem obviněného.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Muž se ke skutku přiznal a projevil lítost. Musí podstoupit ambulantní sexuologickou léčbu. Pětiletá zkušební doba je dostatečně dlouhá na to, aby, pokud ji zvládne, bylo možné říct, že se napravil, řekl předseda senátu Roman Kafka.

Využil toho, že spí

Poprvé se muž činu dopustil v roce 2018, kdy jako vedoucí letního tábora v Rokytnici nad Rokytnou na Třebíčsku zneužil dvanáctiletého chlapce. V dalších třech letech zneužil v Břeclavi pět chlapců ve věku od deseti do 14 let. V chatě v zahrádkářské kolonii několikrát využil toho, že spí, a s úmyslem vlastního uspokojení je osahával na genitáliích ve snaze docílit ejakulace poškozených.

„Byla to obrovská chyba, největší v mém životě. Udělám vše pro to, aby se to již nikdy neopakovalo,“ řekl u soudu muž. Dodal, že již před zahájením soudního líčení dobrovolně začal v Praze s ambulantní sexuologickou léčbou, kterou mu nyní rovněž nařídil soud. Také uvedl, že ani v budoucnu nebude pracovat s mládeží, což ale dohoda o vině a trestu neřešila.

Trvám na své kastraci, prohlásil u soudu pedofil. Soud mu za zneužívání dětí potvrdil 5,5 roku

Krimi

Zákaz práce s dětmi nedostal

Státní zástupce Marek Vagai dohodu odůvodnil osobností obviněného, jeho zmenšenou příčetností a také tím, že se léčí. „Dosud nebyl trestán, projevil opravdovou lítost, doznal se a od začátku spolupracoval s orgány činnými v trestním řízení. Zákaz práce s dětmi nedostal, protože sám od ní dobrovolně upustil,“ řekl. Doplnil, že muž se také omluvil a poškozeným uhradil odškodné ve výši od 20 000 do 35 000 korun.

Podle soudu je navrhovaný trest vyplývající z dohody velice mírný. „Zvažovali jsme, zda takovou dohodu schválit, či nikoliv. Máme zde sedm skutků, šest poškozených mladých chlapců. Jednání tohoto typu je společensky vysoce škodlivé. Nicméně je zřejmé, že obviněný dosud žil řádně a tohle bylo excesem. Sám se doznal, projevil lítost ve smyslu lidského významu slova, zaslal osobní omluvu. I přesto, že se soudu trest jeví jako velmi mírný, chápe důvody k uzavření dohody a akceptuje ji,“ řekl Kafka.

Za znásilnění sedmi dětí dostal muž z Liberce 13 let. Trest je nad horní sazbou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám