Hlavní obsah

Trvám na své kastraci, prohlásil u soudu pedofil. Soud mu za zneužívání dětí potvrdil 5,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší táborový vedoucí a školník (49) z Prahy stráví pět a půl roku ve vězení za zneužívání školaček na dětských táborech. Trest, který dostal v červnu od královéhradeckého krajského soudu, mu v úterý potvrdil Vrchní soud v Praze, když zamítl odvolání státní zástupkyně, která žádala o tři roky tvrdší postih. Verdikt je tak pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Součástí trestu je i desetiletý, tedy maximálně možný zákaz činnosti, při které by přicházel do styku s dětmi.

Muži hrozilo pět až 12 let vězení, státní zástupkyně žádala trest v polovině sazby. V minulosti už byl muž za obdobný skutek odsouzen. Tehdy dostal podmíněný trest a podrobil se ústavnímu léčení, z nějž byl po roce převeden k ambulantní léčbě.

„Po prodělaném léčení podlehl pocitu, že svoji deviaci zvládá. Nechal se zaměstnat v základní škole, což byl zcela nezodpovědný přístup,“ konstatovala předsedkyně odvolacího senátu Michaela Pařízková. Zároveň ale vyzdvihla přístup obžalovaného k věci, který je podle ní ve srovnání s jinými pachateli mimořádný.

Nad vlakovým onanistou znalec zlomil hůl, tak ho klatovský soud poslal do vězení

Krimi

„Hned po podání trestního oznámení ze strany jedné poškozené takzvaně vyložil karty na stůl a doznal se k dalším skutkům. Ve valné většině případů pachatelé zapírají až do roztrhání těla, takže dokazování jejich trestné činnosti je svízelné a pro oběti druhotně traumatizující,“ popsala soudkyně.

Dále zmínila, že muž děti zneužíval ve stavu zmenšené příčetnosti, kterou si sám nezavinil. „Jeho ovládací schopnosti byly podstatnou měrou sníženy vlivem vrozené sexuální deviace,“ uvedla. Zdůraznila také, že muž vůči dětem nikdy nepoužil násilí. „Fyzicky jim neublížil, nemá agresivní sklony,“ shrnula.

Za přitěžující okolnost naopak označila, že muž se dopustil více trestných činů a navíc po delší dobu. Také zneužil svého zaměstnání. Za stěžejní trest soudkyně v tomto případě pokládá nikoliv vězení, ale ochranné sexuologické léčení.

K trestné činnosti docházelo od července 2019 až do loňského září, kdy muže zadrželi policisté. Celkem se jednalo o osm skutků v průběhu čtyř táborů. Obžaloba muže vinila například z toho, že během konání letního tábora zneužíval spánku některých nezletilých účastníků tábora, jejichž věk znal, a fotil si detaily jejich přirození. Děti také během jejich spánku osahával. Jak vyplývá ze zjištění policie, objekty jeho nezákonného chování byly jak dívky, tak chlapci.

Muž se k činu přiznal a prohlásil, že se chce nechat dát vykastrovat. „Trvám na svojí kastraci, už jsem o ní uvažoval dřív, ale paní doktorka mi ji rozmluvila – jinak by k tomu nikdy nedošlo. V hlavě se mi to srovnalo a vím, že kastrace mi pomůže k tomu, abych to už nikdy neudělal,“ prohlásil v úterý před odvolacím soudem muž.

Policie prověřuje trenéra bojových sportů kvůli zneužívání nezletilých

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám