Hlavní obsah

Zbitý opilec, loupež a moč na policejním autě. U nádraží v Brně bylo živo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Začalo to napadením muže dvojicí mladíků a skončilo pomočeným vozidlem policejní hlídky. Zhruba tak se ve zkratce seběhlo dění ve středu večer u hlavního nádraží před obchodním centrem v Brně. Pojítkem mezi různými zásahy byl kromě místa události ještě alkohol, protože všichni zadržení byli pod jeho vlivem.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O bilanci rušného večera ve čtvrtek informovala mluvčí policie Andrea Cejnková. Její kolegové zasahovali v brněnské ulici Nádražní.

Nejdřív jeli na místo kvůli oznámení svědka, který viděl, jak dva muži pokřikují na jiného a berou mu tašku z ruky.

„Hlídka na místě našla devětapadesátiletého podnapilého a zbitého muže. Dva útočníci cizí národnosti ve věku šestadvacet a devětadvacet let ho měli napadnout a z kapsy mu sebrat mobilní telefon. Podezřelou dvojici policisté na místě zadrželi,“ upřesnila mluvčí.

Když hlídka řešila zmíněnou situaci, přišel se jim do toho vměšovat kolemjdoucí muž, který byl podle mluvčí zjevně také opilý. „Policistům začal nadávat a narušovat zákrok. Vyzvali ho, aby místo opustil, což následně učinil,“ zmínila Cejnková.

Rozčílený cestující házel na tramvaj v Brně kameny

Krimi

Opilec sice vyrazil pryč, ale cestou se rozhodl nenechal věci jen tak být. Krátce po jeho vykázání z místa upozornil strážník městské policie, která tam rovněž zasahovala, své kolegy ze státní policie, že jim muž právě močí na služební vozidlo.

„To už hlídka řešila užitím donucovacích prostředků a podnapilého výtečníka zpacifikovala,“ dodala mluvčí s tím, že tento 26letý mladík je podezřelý z přestupku, zatímco dvojici cizinců čeká obvinění z loupeže, za což hrozí až desetileté vězení.

Muž házel na auta v Olomouci cihly. Jednou z nich zranil ženu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám