Hlavní obsah

Vypadalo to tam jako na jatkách, řekl svědek masakru v Brodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod
Aktualizováno

Policejní akci v Uherském Brodě, kde psychicky narušený muž zastřelil v restauraci Družba osm lidí a pak i sebe, sledoval provozovatel vedlejší restaurace Lukáš Jurčička z balkónu. Jeho známý, který byl svědkem masakru, mu řekl, že to na místě vypadalo jako na jatkách. Sám Jurčička slyšel asi pět výstřelů.

Foto: Foto Kastner

Zásah v Uherském Brodě

Článek

„Přijel jsem ve dvanáct hodin a šel jsem uklízet jako vždycky. Asi o půl hodiny později jsem viděl, jak to tady policajti uzavírali. Volal mi pak kamarád, že se něco děje. Po jedné hodině tam vběhli policajti a slyšeli jsme asi pět výstřelů,“ řekl Právu Jurčička.

„Od známého vím, že je osm mrtvých plus útočník, který, jak tam vběhli, tak obrátil zbraň proti sobě. Dívali jsme se na to z balkónu, policisté nám akorát řekli, ať neotvíráme okna,“ doplnil Jurčička.

Útočník byl podle něho místní občan, který bydlel nedaleko.

„Do té restaurace chodilo hodně lidí na meníčka. V ten moment, kdy tam vběhl, tam bylo hodně lidí. Od známého vím, že to tam vypadalo jako na jatkách. Hrůza krve, pachatel se taky zastřelil. Je to hrůza, co se děje, člověk, aby se bál vyjít ven,“ shrnul svědek.

Dvě hodiny strávil na WC

Situaci uvnitř popsal i další svědek Petr Gabriel, který se během střelby skrýval na toaletě. Do restaurace Družba si zašel na oběd, když se tam strhla střelba. V té chvíli byl na toaletě. Zdržel se tam, protože měl telefonát a nechtěl se do hlučné restaurace vracet. Pak slyšel střelbu.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Uherském BroděVideo: Pro Novinky Lukáš Jurčička, Novinky

„Když jsem uslyšel výstřely, zůstal jsem tam,“ řekl Právu manžel asistentky uherskobrodského starosty Patrika Kunčara.

Z toalet ho podle jeho slov až po 120 minutách vysvobodili policisté.

Podle slov starosty vpadl střelec, přibližně šedesátiletý psychicky labilní místní obyvatel, do restaurace asi v jednu hodinu po poledni a zahájil palbu. Podle slov Kunčara pro Českou televizi měl u sebe dvě palné zbraně.

V době útoku mohlo být vevnitř kolem 20 lidí, podle svědků padlo asi 25 výstřelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám