Hlavní obsah

Vražda na Šumpersku. Podezřelý mladík zemřel po zásahu policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Losiny

Osmnáctiletý mladík, který minulý pátek v noci ubodal ve Velkých Losinách na Šumpersku o rok mladšího přítele, je po smrti. Zemřel při převozu do nemocnice poté, kdy ho dvakrát postřelili zasahující policisté. Přesnou příčinu jeho úmrtí, ale i oběti, určí až soudní pitva.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Ta také ukáže, zda byli mladíci pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky.

„V bytě, kde se vše stalo, jako by někdo vylil na zem několik kbelíků krve. Útočník tam zběsile bodal dvěma noži a tyčí kamaráda, který byl u něj na návštěvě. Policisté poté, co neuposlechl jejich opakované výzvy, mu služební zbraní prostřelili jednu ruku. To ho však nezastavilo a v neskutečném běsnění pokračoval. Proto za stejných okolností použili zbraň podruhé a tentokrát mu prostřelili druhou ruku. Neměli prostě jinou možnost. Bylo to oprávněné,“ popsal kriminalista Jan Lisický situaci v bytě po příchodu dvou policistů.

Zpacifikovat podezřelého se jim podařilo s pomocí dalších tří kolegů, kteří dorazili na místo jako posila. Naložili ho do sanitky. Muž při převozu do nemocnice zemřel.

Žádnou šanci na přežití neměl ani napadený. Na místě vykrvácel. Útočník mu zasadil minimálně 50 bodných ran do hrudníku, obličeje, krku, zad a nohou,“ dodal Lisický s tím, že případem se zřejmě bude zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů.

„Na nás bude zjistit motiv útočníka a okolnosti celého incidentu. Poté to kvůli jeho úmrtí odložíme,“ dodal kriminalista.

Šestnáctiletého chlapce obvinili z vraždy o tři roky staršího mladíka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám