Hlavní obsah

Útočník na dítě v Mostě byl na drogách, tvrdí svědci. Pobodání viděla patnáctiletá dívka

Na místě u mostecké základní školy v Rozmarýnové ulici, kde v sobotu večer muž bodnul dítě, které následně zemřelo, vzniklo pietní místo. Podle místních obyvatel byl útočníkem drogově závislý muž. Policie informovala, že dítě zemřelo při incidentu mezi dvěma muži.

Na místě incidentu vzniklo pietní místoVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

Dva muži a jedna žena se podle lidí, kteří přišli k pietnímu místu, začali hádat už předtím, než došli až na osudné místo u školy. Tady prý vše jen vyvrcholilo.

Kromě svíček sem lidé přinášejí také hračky, figurky nebo obrázky. Na jedné ze svíček je napsáno „Odpočívej v pokoji, medvídku“. Oběti byly podle různých zdrojů tři nebo čtyři roky.

„My jsme přinesli andělíčka ve skleněné kouli a posvěcený obrázek,“ řekla Právu mladá žena, která u pietního místa postávala se znatelně uplakanýma očima. „Znali jsme toho, co zaútočil, i maminku dítěte,“ řekla.

Dítě ubodané na ulici v Mostě se stalo obětí incidentu mezi dvěma muži

Krimi

Útočník podle ní býval hodným klukem. „Pak se ale zbláznil do drog. Toulal se tu, chodil vyfetovaný. A včera v tom určitě hrály roli zase drogy. Kdyby byl normální, tak by to neudělal,“ myslí si žena.

Zapálit svíčku k prostranství před školou přišla v neděli odpoledne také jiná mladá žena, která na sídlišti v sobotu zpovzdálí sledovala vyšetřování tragédie.

Foto: Michael Polák, Právo

V Mostě na místě incidentu vzniklo pietní místo

„Všechno, co se stalo, jak se to seběhlo a jak to probíhalo, viděla patnáctiletá holčina. Policie ji tu včera opakovaně vyslýchala a ona to pak tady dalším lidem vyprávěla,“ popsala žena.

„Děti a mladí z okolí totiž chodí sem ke škole kvůli wifině a ona sem kvůli tomu přišla a všechno viděla. Někoho z těch aktérů prý znala, ale jinak se stala svědkem úplně náhodou,“ dodala žena.

Policie na místě pokračovala v neděli ve vyšetřování a dohledávání stop. Další informace zatím nesdělila.

Nezletilou bodl do zad, jejího zachránce do hrudníku. Za mřížemi stráví 10 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám